Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brňany v kavárně děsil opilý muž se zbraní, který mluvil o válce na Ukrajině

Neobvyklý povyk způsobil v brněnské kavárně muž, který viditelně manipuloval se zbraní. Ostatní zákazníky vyděsil natolik, že si pro něj museli přijet policisté v neprůstřelných vestách se samopaly. Nakonec se ukázalo, že zbraň za pachatelovým pasem byla plynová.

Podezřelé chování osmačtyřicetiletého Brňana nadzvedlo ze židle nejednoho hosta kavárny v centru města. Návštěvníci zařízení si povšimli zjevně opilého muže, který neopatrně manipuloval s nabitou zbraní za pasem. Podle mluvčího jihomoravských policistů Petra Valy se měl pachatel navíc nevhodně vyjadřovat o válečném konfliktu na Ukrajině.

Kvůli mužovu nebezpečnému chování na místo do pár minut přijeli policisté v neprůstřelných vestách a se samopaly. Po vniknutí do kavárny použila jednotka donucovací prostředky a opilec skončil v poutech. „Až posléze bylo policisty zjištěno, že se jedná jen o zbraň plynovou. To ale v době zákroku samozřejmě muži zákona vědět nemohli, a postupovali tak vůči němu jako proti ozbrojenému pachateli," popsal Vala.

Pachatel s dvěma promile alkoholu v krvi vyvázl z akce s odřeným čelem a byl eskortován do policejní cely. Plynová zbraň, kterou měl muž u sebe, patří podle policistů do kategorie D a její majitel nemusí vlastnit zbrojní průkaz. „Tyto zbraně se nesmí na veřejnosti nosit viditelně a při manipulaci s ní nesmí být její majitel například pod vlivem alkoholu, návykových látek nebo léků," vysvětlil Vala.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky trestný čin, zbraň, válka, policie, Brno, kavárna, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňany v kavárně děsil opilý muž se zbraní, který mluvil o válce na Ukrajině  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.