Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U brněnského nádraží řádili nezletilí výrostci, napadli strážníky

S drzými výrostky měli co do činění brněnští strážci v ulici Bašty, která se nachází v bezprostřední blízkosti hlavního nádraží. Pozornost hlídky tam upoutal teprve patnáctiletý chlapec, který si jen tak bouchl do auta. Jakmile chlapce konfrontovali strážníci se zjištěním, strhla se nebývalá mela.

Strážníci od mladého výtržníka, kterého načapaly kamery, žádali vysvětlení. Než chlapec stačil něco říct, dostaly se na scénu jeho dvě výbušné kamarádky, které zasypaly hlídku ostrými výrazy. Brzy navíc obě dívky přešly do fyzických ataků. 

Zákonné výzvy úplně ignorovaly a sedmnáctiletá žena hodila strážníkovi do obličeje plechovku s pitím. Svoje chování nedokázala kontrolovat a strážníkům ani přes trpělivý přístup nezbylo nic jiného než ji spoutat. Jednoho z nich se totiž pokusila udeřit a kopala kolem sebe. Obě dívky byly i dál mimořádně vulgární,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Když původce potíží, jímž byl patnáctiletý mladík, viděl, jaká se strhla vřava, vzal nohy na ramena. Jenže naděje útěk měla pouze jepičí život a brzy díky zásahu strážníků také zhasla, takže i on skončil v poutech. „Při orientační zkoušce nadýchal přes 1,5 promile, sedmnáctiletá dívka přes 1,1 promile a nejmladší čtrnáctiletá bezmála 1 promile alkoholu. Kvůli nízkému věku celé trojice a její opilosti přivolali strážníci státní policisty. Ti vyloučili spáchání jakéhokoliv trestného činu a hlídka proto postoupí případ do správního řízení. Městská policie bude informovat také sociální pracovníky,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Strážníci, Útok, Napadení, Nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Paazourek

proč nenapíšete,že šlo o cikány.to se bojíte.

Pondělí, 28. února 2022, 19:02Odpovědět

Josef Mašek

miluji demokracii

Pondělí, 28. února 2022, 12:09Odpovědět

U brněnského nádraží řádili nezletilí výrostci, napadli strážníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.