Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Podvodníci v Brně hráli na city. Žena předstírala těhotenství vycpaným břichem

Na city seniora zahrála v Brně povedená dvojice podvodníků. Muž se ženou, která simulovala těhotenství vycpaným břichem, předstírali, že od důchodce potřebují poradit. Ve skutečnosti si oběť ale předem vyhlédli a rozhodli se ji okrást.

Podvodníci si na muže počkali na parkovišti v brněnských Bohunicích. Dvojice předstírala, že se snaží orientovat v mapě a seniora požádala o pomoc s tím, že hledá cestu do porodnice. Oba pachatelé střídali při konverzaci různé jazyky a když získali důchodcovu pozornost, ukradli mu platební kartu. „Přestože se mu předchozí situace cestou domů po chvilce v hlavě rozležela, bylo již pozdě. Podvodníkům se během několika minut podařilo z bankomatu již vybrat pětačtyřicet tisíc korun," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Bance se kartu podařilo zablokovat zrovna ve chvíli, kdy dvojice platila v obchodě drahý telefon. Když podvodníci postřehli problémy s ověřením karty, z elektra rychle odjeli. Jak zjistili policisté, pachatelům se pravděpodovně podařilo ještě před krádeží platební karty nenápadně okoukat seniorův PIN kód, a to když nakupoval.

Po prchajících podvodnících pátrají jihomoravští policisté. „Pohybovat by se poté měli v červeném automobilu značky Opel Corsa s polskou registrační značkou," dodal Vala.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky podvod, policie, pátrání, Brno, Brno-Bohunice, těhotenství, břicho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci v Brně hráli na city. Žena předstírala těhotenství vycpaným břichem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.