Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Ztratil klíče a bál se noci venku. Z trápení pomohli nevidomému důchodci z Brna strážníci

Pro většinu lidí běžný problém znepříjemnil včerejší večer seniorovi z Brna. Nevidomý důchodce byl na cestě domů, když zjistil, že vytratil klíče a nedaří se mu je najít. Z obavy, že bude muset strávit noc venku, vyhledal pomoc u strážníků.

Nemilý zážitek potkal nevidomého sedmdesátiletého muže v brněnském Starém Lískovci. Po cestě k bydlišti z tašky pravděpopodobně vytratil klíče od domu. Hledání mu ale velmi ztížil jeho hendikep. Ztracenou věc se nešťastný důchoce pokoušel nahmatat alespoň rukou, snahy ale nebyly úspěšné.

Když už situace vypadala bezvýchodně a senior dostal strach z toho, že stráví noc venku, přivolal na pomoc strážníky. „Ti jeho obavu ze ztráty klíčů ale rychle rozptýlili, když je po chvilce hledání našli v trávě. Muž hlídce městské policie s úlevou poděkoval a uvítal i její doprovod až ke dveřím jeho bytu, kde strážníky ujistil, že jejich další pomoc už nepotřebuje," řekla k pozitivnímu konci příběhu mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jitka Koudelová

Štítky strážníci, zásah, pomoc, Brno, Starý Lískovec

Ztratil klíče a bál se noci venku. Z trápení pomohli nevidomému důchodci z Brna strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.