Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Opil se a zabloudil v Brně. Zpackaný den cizince završilo setkání s policisty

Na večer v Brně nebude v dobrém vzpomínat cizinec, jenž se v moravské metropoli opil, sedl za volant, ztratil se a vjel do jednosměrky, čímž na sebe strhl pozornost policistů. Navíc byl v Česku neoprávněně, hrozí mu tedy vyhoštění i vězení.

Opilý řidič na sebe přilákal pozornost, když v neděli večer na křižovatce odbočil do jednosměrky. Brněnským dopravním policistům bylo pomalu jedoucí auto, kterého si všimli ve zpětném zrcátku, podezřelé. Začátečnická chyba je ale přesvědčila, aby vůz společně s jeho posádkou opravdu zkontrolovali.

„Když muž zaparkoval, přiznal se, že před jízdou s kamarády popíjel alkohol na nedalekém parkovišti,“ uvedl za jihomoravské policisty mluvčí Petr Vala. Nepovedený manévr s jednosměrkou podle řidiče způsobilo to, že v Brně jednoduše zabloudil. Dvaačtyřicetiletý cizinec následně nadýchal 2,5 promile a z parkoviště ho odvezli přímo na policejní stanici.

Nejen že muži kromě zákazu řízení hrozí i vězení, ale musí se taky zpovídat cizinecké policii. K pobytu v České republice totiž stejně jako jeho kamarád neměl povolení, což znamená, že byl nějakou dobu v Brně takzvaně načerno. „Teď oba musí počítat klidně až s několikaletým správním vyhoštěním,“ doplnil k dnes zveřejněnému případu Vala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, alkohol, cizinec, řidič, policie, Česko, Cizinecká policie

Opil se a zabloudil v Brně. Zpackaný den cizince završilo setkání s policisty  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.