Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Bojoval s kamerou a mluvil se svým odrazem. Vandal z Brna nedomyslel krádež

Netradiční krádeží zaměstnal brněnské muže zákona vandal z panelového domu. Mladík, který se v očividně podnapilém stavu projel výtahem, se rozhodl odcizit bezpečnostní kameru, jež nahrála jeho podivné chování. Patrně mu ale ušlo, že se záznam ukládá na jiném místě. Ocitl se tak v hledáčku policie.

Obscénní chování předvedl neznámý muž v polovině ledna. Do výtahu v domě v brněnské Líšni nastoupil ve večerních hodinách. Nejprve hypnotizoval vlastní odraz v zrcadle a poté s ním navázal konverzaci. Když si povšiml, že jej celou dobu sleduje bezpečnostní kamera, rozčílil se a chtěl zařízení zničit. 

„Vandal do přístroje například udeřil, ukázal jí neslušné gesto, poplival, aby jí následně ze stropu dokonce vytrhl a sebral. Přitom ale zřejmě vůbec netušil, že tím žádný kamerový záznam rozhodně nezíská,“ řekl za jihomoravské policisty, kteří o případu dnes informovali, mluvčí Petr Vala

Záznam z ukradené kamery se ukládal na jiném místě, a tak odcizení zařízení k ničemu nevedlo. Svým činem způsobil vandal škodu vyšší než deset tisíc korun a případ vyšetřují policisté jako podezření ze spáchaní trestného činu krádeže. „V případě uznání viny tak muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc. Jestliže muže na kamerovém záznamu poznáváte, volejte tísňovou linku 158,“ apeloval Vala.

 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, vandalismus, policie, Brno, Líšeň

Bojoval s kamerou a mluvil se svým odrazem. Vandal z Brna nedomyslel krádež  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.