Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Spadla a zlomila si nohu. K důchodkyni v Brně lezli strážníci po žebříku

Důchodkyně v ohrožení zaměstnala o víkendu brněnské strážníky. Žena upadla v koupelně a se zlomenou nohou zůstala uvězněná ve svém bytě. Ke zraněné se pomocí speciálního vybavení dostala hlídka městské policie a důchodkyni předala zdravotníkům.

Strach o sousedku dostali obyvatelé bytového domu v brněnské Bystrci. Přes dveře uslyšeli, jak žena zoufale volá o pomoc. Na místo proto vyrazili brněnští strážníci, kteří zraněnou důchodkyni přes dveře rozmluvili. „Seniorka sdělila, že se jí zamotala hlava, ona upadla v koupelně a nemůže vstát. Zároveň si posteskla, že má zřejmě zlomenou nohu," popsal mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Snadnému přístupu k ženě bránily zamčené dveře i klíče zastrčené v zámku. Hlídka pořádkové jednotky proto hledala alternativy cesty k uvězněné devětasedmdesátileté důchodkyni. Jako nejrychlejší varianta se ukázala trasa přes balkon.

Strážníci nejprve vylezli pomocí teleskopického žebříku do nižšího patra domu. Za pomoci speciálního vybavení pak bez poškození vstoupili do bytu a našli ženu na zemi v koupelně. Po poskytnuté první pomoci si vysvobozenou důchodkyni převzali zdravotníci, kteří ji převezli do nemocnice.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky strážníci, městská policie, záchrana, senior, Brno, koupelna, Bystrc

Spadla a zlomila si nohu. K důchodkyni v Brně lezli strážníci po žebříku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.