Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž v Brně sebral peníze pro postižené, nechal jim jen drobné

, aktualizováno 26. ledna 2022, 15:10

Případ hraničící s lidským hyenismem řeší policisté v Brně, kde zloděj vykradl charitativní kasičku v obchodním domě Dornych. Výtěžek ze sbírky měl putovat na konto neziskové organizace, která pečuje o tělesně a zdravotně postižené. Místo toho si drobných mincí užívá drzý mladík, o nějž se nyní zajímají policisté.

Neznámý muž v obchodním centru bývalého Prioru sebral peníze z dobročinné knihovny. Vůbec mu nevadilo, že jej při páčení kasičky pozorují i napomínají kolemjdoucí nakupující. Celou krádež také zachytily bezpečnostní kamery. 

Na záznamu je vidět mladý muž, vysoký asi 190 cm v černé bundě s kapucí, v modrých riflích a černobílých botaskách. Částka, na kterou si bezohledný zloděj přišel, musela být poměrně vysoká. Jen hodnota drobných mincí, které nestihl posbírat, dosáhla téměř devíti set korun,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka

Policisty zajímá nejen identita pachatele, ale také dvou mladých lidí, kteří seděli v době inkriminovaného momentu na lavičce. K oběma si po krádeži přisedl. Vyšetřovatelé se proto domnívají, že se může jednat o známé zloděje. „Jediný, kdo si nekalého počínání všiml a reagoval na něj, byla procházející žena. Ta sice pachatele oslovila, ale bohužel nezavolala na tísňovou linku. O krádeži se tak policisté dozvěděli až se zpožděním,“ dodal Chaloupka s tím, že kdo osoby ze záznamu pozná, ať dá vědět policii na lince 158.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Brno, Charita, krádež, Pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To se musí tatíček Masaryk v hrobě obracet, když někdo nosí jeho jméno a krade....

Čtvrtek, 3. února 2022, 10:12Odpovědět

Jakub Kuracina

Je to Daniel Masaryk

Středa, 2. února 2022, 12:23Odpovědět

Ondřej Nešvara

Sviňa

Neděle, 30. ledna 2022, 18:26Odpovědět

Diskutér T.

Byla to jistě sehraná trojka a jen tomu lumpovi kryli záda. Paní měla opravdu ihned vše oznámit na linky 156 nebo 158. Na kameře je vidět tmavá pleť - místní pracant jistě z pracáku!!!

Středa, 26. ledna 2022, 16:35Odpovědět

Muž v Brně sebral peníze pro postižené, nechal jim jen drobné  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.