Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z brněnské Kociánky se vypařila důchodkyně, našel ji až vrtulník

Bezmála osmdesátiletá žena z brněnského Domova pro seniory Kociánka nečekaně opustila zařízení a vydala se na průzkum po Brně. Na výlet ale nebyla vhodně oblečená a navíc se ztratila. Do akce proto spěchali policisté, kteří nasadili do pátrací akce čtyřicet strážců zákona i vrtulník.

Pátrání policie zaměřila zejména na oblast v okolí Kociánky a tamní rozsáhlý areál. Po několika hodinovém úsilí slavili úspěch. Krátce před půlnocí vyšetřovatelé oznámili rodině hledané i personálu domova, že ženu objevilo družstvo speciální pořádkové jednotky ve srázu nad železniční tratí.

Žena byla vyproštěna ze sloupu, kde ležela, a zabalena do termofólií. Vzhledem k terénu byl na nezbytně nutnou dobu zastaven provoz na železniční trati a policisté podchlazenou a dezorientovanou starší dámu transportovali na nosítkách přes tunel a kolejiště do nejbližšího možného místa pro přistavení sanitky. Záchranáři ji pak převezli do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté evidovali v pátek ještě jeden případ, který se odehrál na Břeclavsku v okolí Mikulova. Matka nahlásila zmizení nemocného syna. „Měl se pohybovat někde v okolí s tím, že už nemůže na nohy. Na přilehlé železniční trati byla snížena rychlost a kontaktovali jsme i rakouské kolegy. Ukázalo se, že stejnou osobu našli rakouští policisté při pátrací akci o den dříve. Osádka vrtulníku po příletu na místo muže našla  a nasměrovala k němu psovoda. Následně byl nalezený transportován záchranáři do Psychiatrické nemocnice Brno,“ dodal Šváb.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Brno, Pátrání, Policie, Kociánka, železnice, Pavel Šváb, Psychiatrická nemocnice Brno, okres Břeclav, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z brněnské Kociánky se vypařila důchodkyně, našel ji až vrtulník  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.