Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výbuch v rodinném domě na Brněnsku. Havárie nastala zřejmě kvůli svíčce

Požár a výbuch v rodinném domě řešili na Štědrý den v noci hasiči v Předklášteří na Brněnsku. Majitelka se lehce zranila. Zásah trval tři hodiny, vznikla škoda 300 tisíc korun, řekl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš. Podle Jirouše nastal výbuch shodou nešťastných náhod.

Hasiči dostali oznámení o události kolem 22:00. „Jednotky na místě zjistily, že došlo k výbuchu několika sprejů. Pravděpodobně se jednalo o laky na vlasy a osvěžovač vzduchu," řekl Jirouš.

Na začátku všeho nejspíš byla svíčka. „Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru je nedbalost při zacházení s otevřeným plamenem, konkrétně ponechání zapálené svíčky bez dozoru. Od svíčky došlo k zapálení dřevěného obležení, k nahřátí sprejů a následnému výbuchu,“ uvedl Jirouš.

Výbuch byl podle něj natolik silný, že poškodil statiku domu. Hasiči budovu stabilizovali, zapažili jednu obvodovou stěnu a podepřeli stropní konstrukci. „Způsobená škoda je vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou asi dva miliony korun,“ řekl mluvčí.

Podle něj hasiči každý rok nabádají v období Vánoc lidi k obezřetnosti při zacházení s plamenem. „V žádném případě by neměli nechávat zapálené svíčky bez dozoru,“ zdůraznil Jirouš.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Hasiči, Jmk, výbuch, Vánoce, svíčka, Brněnsko, Štědrý den, Předklášteří, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Výbuch v rodinném domě na Brněnsku. Havárie nastala zřejmě kvůli svíčce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.