Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ležela na zemi a tiše volala o pomoc. Důchodkyni z Brna pomohla sousedka

Dobré sousedské vztahy zafungovaly v židenickém bytovém domě, kde se do nesnází dostala osmdesátiletá důchodkyně. Ženu zrovna přišla navštívit sousedka, jenže místo pozvání na kávu zaslechla z bytu pouze slabé úpění. Do akce proto putovala hlídka městské policie.

Strážníci neváhali a vydali se na pomoc seniorce, jež tiše volala o pomoc. Naříkání uslyšela rovněž hlídka, která nakonec rozhodla, že se vydá dovnitř.

Z obavy o její zdraví použili planžetu, kterou bez poškození během chvilky dveře bytu otevřeli. Žena ležela na zemi v předsíni, neměla viditelná zranění a se strážníky hned komunikovala. Nedokázala jim ale vysvětlit, co přesně se jí stalo. Motala se jí hlava a stěžovala si na celkovou slabost,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníci ženě poskytli první pomoc a přivolali zdravotníky, kteří ženu vyšetřili a rozhodli o následném převozu do nemocnice. Ještě, než žena sanitkou odjela, strážníci zkontrolovali její byt, zamkli ho a klíče jí předali. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Strážníci, Záchrana, Důchodce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Škoda, že o možnosti přivolání pomoci přes SOS tlačítko nevědí mnozí senioři - https://css.brno.cz/system-tisnoveho-volani

Úterý, 28. prosince 2021, 21:47Odpovědět

Ležela na zemi a tiše volala o pomoc. Důchodkyni z Brna pomohla sousedka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.