Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž v Brně ujížděl policistům. Po druhém nárazu ho z auta vystříhali hasiči

Večerní honička s policisty skončila tvrdě pro řidiče malého osobního auta. Muž, který v brněnských ulicích ohrožoval sebe, spolujezdce i další účastníky dopravního provozu, uháněl moravskou metropolí ve vysoké rychlosti a očividně podnapilý. Při svém riskování hned dvakrát boural.

Nebezpečné chování předvedl pravděpodobně alkoholem posilněný mladík o víkendu po deváté hodině večer. Policisty na muže, který se pohyboval u zaparkovaného auta a vypadal, že do něj brzo nasedne, upozornil náhodný svědek. Na místo se vydala nejbližší policejní hlídka, která podezřelého řidiče v automobilu zahlédla ve chvíli, kdy zajel do fronty k rychlému občerstvení.

„Jakmile ale za ním policisté zastavili a rozhodli se ho zkontrolovat, udělal něco nečekaného. Vyčkal, až se k němu muži zákona přiblíží a prudce dupl na plyn. Přes chodník pak rychle vyrazil pryč na hlavní silnici," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala, který o incidentu dnes informoval. Za jedoucím autem se pak ještě marně pokusil vyběhnout jeden ze členů hlídky, vůz ale dostihnout nezvládl.

Dvakrát boural

Pětadvacetiletý řidič šlápl na plyn a hlídce ujížděl směrem k dálnici D1, na níž prchajícího hříšníka dojeli policisté ve služebním speciálu. Mladík v červeném Daewoo Tico se ale z neočekávané situace rozhodl dostat radikálním způsobem. Ve vysoké rychlosti prudce sjel ze šestiproudé tepny směrem k nákupnímu centru. Zradila jej ale kluzká silnice, ze které jeho auto vyjelo a narazilo do rozvaděče veřejného osvětlení.

Ani náraz ale podnapilému muži v úprku nezabránil. „Rychle projel celý kruhový objezd, aby se s havarovaným vozem pokusil o poslední marný pokus zmizet. Za pár sekund ale celé drama ukončila další jezdecká chyba. Po najetí na obrubník se totiž starší automobil stal opět neovladatelným, a tentokrát prudce vrazil do lampy," popsal událost Vala.

Z druhého karambolu už se řidič tak snadno nedostal. V kouřícím vraku totiž skončil v bezvědomí a vystříhat jej museli až přivolaní hasiči. Navíc se ukázalo, že se v autě nacházel také o dva roky starší spolujezdec, který vyvázl s lehčím zraněním. Jestli šofér skutečně před jízdou požil nějakou návykovou látku, prozradí podle policistů až výsledky z nařízených krevních odběrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, policie, pronásledování, hasiči, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Proč není pod článkekm "Dramatická honička a desítky migrantů ve třech autech. Jižní Morava čelí náporu běženců" otevřená diskuze? Že by se tam mohl dostat nějaký nekorektní názor, který neodpovídá neomarxistickému mainstreamu? Budeme číst romány na téma "Miluj připrchlíka svého" ????

Středa, 8. prosince 2021, 08:56Odpovědět

Muž v Brně ujížděl policistům. Po druhém nárazu ho z auta vystříhali hasiči  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.