Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvojitý zásah. Muž v Brně posprejoval šalinu i řidiče

Na čtvrteční směnu jen tak nezapomene brněnský šalinář, který si v Líšni všiml, že mu na dopravní prostředek sprejuje šestatřicetiletý muž. Vydal se proto sprejerovi vynadat, jenže nečekal, jak drzoun zareaguje. Vandal řidiče postříkal sprejem a utekl. Rozzlobený tramvaják proto ihned sáhl po mobilu, aby vytočil tísňovou linku 156.

Šalinář brněnského dopravního podniku podezřelou aktivitu postřehl díky své všímavosti. Ve zpětném zrcátku viděl, že někdo maluje po zadní části šaliny, což nenechal jen tak. Za podezřelým vyběhl a konfrontoval jej. Muž ale řidiči suverénně odpověděl, ať se o jeho malování a případnou škodu nestará, když mu vozidlo nepatří. Následovalo nepříjemný atak v podobě stříkání sprejem, což tramvajáka naštvalo. Netrvalo proto dlouho a do akce spěchali strážníci, kteří do terénu vyslali hned dvě hlídky, aby prohledaly okolí. Úspěch slavily v ulici Novolíšeňská.  

Když je uviděl, rychle změnil směr mezi zaparkovaná vozidla a spěchal do prudké stráně. Strážníci ho ale doběhli u nedaleké autobusové zastávky. Graffiti zhruba o velikosti devíti čtverečních metrů nafotili a šestatřicetiletému muži hrozí další potíže,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem

Podle Ghanema si strážníci výtvor spojili s několika podobnými obrazci, které v posledních letech vznikly na různých místech v okolí. Muže tedy předali policistům jako podezřelého z trestného činu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Strážníci, Sprejer, Vandalství, Líšeň, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Já myslel,že sprejeři jsou omladina tak do 20 let.Tohle bude asi přestárlý puberťák a fanda Pirátů,takže čajovou lžičičku a škrabat grafity po celém Brně.

Pátek, 26. listopadu 2021, 14:37Odpovědět

Dvojitý zásah. Muž v Brně posprejoval šalinu i řidiče  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.