Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž v Brně zaútočil na souseda, který si neočistil boty na nové rohožce

Ostrá slova, štěkot psa i pepřový sprej nabídl spor dvou mužů v Brně, kteří se do sebe pustili kvůli neočištěné obuvi u vstupních dveří. Jeden z nájemníků si totiž své boty neoklepal, i když k tomu měl ideální podmínky, novou rohožku. Rozuzlit spor Brňanů nakonec musela až městská policie.

Strážníkům se hned po příjezdu přihlásil sám jeden z aktérů vypjaté situace. Padesátiletý muž uznal, že udělal chybu. Neočistil si boty u dveří, což hnulo žlučí o deset let staršímu nájemníkovi. Na zažehnání konfliktu nestačilo ani to, že padesátník se obratem vrátil na rohožku, aby svoje zaváhání napravil. Za trest mu začal senior nadávat, kopat do batohu a ještě jej nešetrně odstrčil, což způsobilo napadenému drobný šrám. Strážníci se proto dali do vyšetřování. 

Hlídka se vydala za starším mužem, který zmíněnou rozepři potvrdil. Své rozčílení vysvětloval tím, že koupil novou rohožku, kterou ovšem soused nepoužívá. Dál už ale odmítal cokoli řešit s odůvodněním, že jde venčit psa, a strčením do strážníkova ramene se snažil proklestit si cestu ven,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Atmosféra houstla. Muž se totiž choval stále více arogantně a agresivně. V klidu navíc nebyl ani čtyřnohý mazlíček, jenž se těšil na procházku. Hlídka tak přitvrdila. „Strážníci museli použít donucovací prostředky včetně pepřového spreje. Mezitím vyšlo najevo, že spory mezi oběma muži mají dlouhodobý charakter. Podezření z přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití tak uzavře správní orgán,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Brno, Sousedé, Spor, Strážníci, Policie, rohožka, obuv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Tak to ma byt,pořadek na prvnim mistě.

Středa, 10. listopadu 2021, 23:03Odpovědět

Muž v Brně zaútočil na souseda, který si neočistil boty na nové rohožce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.