Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na nádraží v Brně běsnil rozespalý narkoman, probudili jej strážníci

Na brněnském hlavním nádraží bylo zase pořádně rušno. O povyk se postaral zfetovaný muž, jenž nehybně ležel na lavičce. Všimla si jej hlídka městské policie, která se obávala nejhoršího. Jenže narkoman rázem ožil a začal vyvádět natolik, že skončil v poutech.

Devětadvacetiletý muž si ustlal na lavičce v přístřešku tramvajové zastávky. V neděli večer si nocležníka všimla kolemjdoucí hlídka, která si dělala starosti o jeho zdravotní stav. Po chvíli ale strážníci zjistili, že spáč je plný sil, a navíc má útočné choutky. Vyhrožoval například tím, že hlídku zmlátí.

Po vyřčení zákonné výzvy, aby prokázal svoji totožnost, se ale muž začal zničehonic chovat velmi agresivně a hlídku častoval velmi vulgárními výrazy. Po chvilce se rozhodl odejít, když mu v tom ale jeden ze strážníků zabránil, pokusil se ho udeřit pěstí do obličeje. Vzhledem ke svému agresivnímu chování tak skončil v poutech,“ popsala strážnice Markéta Skřivánková.

Příslušníci Městské police Brno nemuseli dlouho pátrat po tom, co bylo příčinou podobného chování. Muž byl evidentně pod vlivem drog, což potvrdila i jeho příbuzná, která hlídku kontaktovala. Strážníků řekla, že se jedná dokonce o pravidelného uživatele omamných látek. Narkoman tak putoval na záchytnou stanici, ještě předtím se ale ukázal policistům. 

Republikoví policisté ověřili jeho osobní údaje. Na místě neshledali spáchání trestného činu, podezřením z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití se tak bude zabývat správní orgán,“ dodala Skřivánková. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, Strážníci, Drogy, Narkoman, Nádraží, Kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádraží v Brně běsnil rozespalý narkoman, probudili jej strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.