Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Opilec v Brně nezvládl jízdu na své vytuněné koloběžce

Hodně nešťastně dopadl výlet jednatřicetiletého muže v Brně, který vyrazil na své vylepšené elektrokoloběžce s patnáctisetwattovým motorem na projížďku po centru jihomoravské metropole. Před jízdou se ale opil a tvrdě dopadl na chodník. Navíc si poškodil svůj stroj a vysloužil si pozornost strážníků.

Případ opilce řídícího dopravní prostředek, který připomíná motorku ve stylu chopperu, ale technicky se jedná o elektrokoloběžku, se odehrál ve středu na Konečného náměstí. K pádu došlo ve chvíli, když u křižovatky brzdil za trolejbusem. Najel na chodník a převrátil se vedle kontejneru. Ke všemu navíc svému stroji ulomil stupátko. Na pomoc přišel svědek a brzy strážníci. Společně se shodli na tom, že šofér řídil pod vlivem alkoholu.

Svědek mužovi přišel na pomoc, v tu chvíli ale z jeho dechu silně ucítil alkohol a zaujalo ho jeho nejisté chování. Obrátil se proto na linku 156. Podobný dojem měli z řidiče i strážníci. Ošetření drobných šrámů na ruce muž odmítal a nejprve před hlídkou popíral, že by vůbec někam cestoval. Po chvíli se ale přiznal,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Alkoholem znavený koloběžkář následně po příjezdu hlídky nakonec svolil k dechové zkoušce, která pro něj vůbec nedopadla dobře, což bylo zřejmé už z kamerových záznamů. Na záběrech je vidět mužova rozpačitá jízda už při odbočování z Úvozu.

Dechová zkouška opakovaně prokázala hodnotu téměř 3,5 promile alkoholu. Strážníci tedy muže předali státním policistům jako důvodně podezřelého z trestného činu,“ dodal Ghanem. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, Nehoda, alkohol, Strážníci, Konečného náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Štefka

konečně vtipná scénka asi s dobrým koncem pro toho na kolobce

Sobota, 18. září 2021, 10:35Odpovědět

Tomáš Kratochvíl

1500W = motorové vozidlo. elektrické koloběžky bez ŘP pouze do 1000W a 25 km/h. cokoli je rychlejší a silnější podléhá registraci. takže pán přijde (naštěstí) o řidičák tak na dva roky, tedy pokud ho má, o koloběžku, protože je nezpůsobilá k provozu, o cca 50.000,- za pokutu, k tomu podmínka. hezké skóre za hloupost.

Sobota, 18. září 2021, 09:18Odpovědět

Petr Altmann

Kdyby si dal před krasojízdou nealko a alko si dal až doma, ušetřil by si ostudu, hlavně peníze za pokutu a opravu mašiny.

Pátek, 17. září 2021, 18:45Odpovědět

Milan Sklenička

Bych ho neřešil. Jel ekologicky? Jel. Jen si chtěl odpočinout u zeleného bio kontejneru a drobátko ho přejel. No....

Pátek, 17. září 2021, 16:43Odpovědět

Martin Vašek

Jel rovně,kdyby se tam nemotal ten trolejbus,tak v pohodě dojel domů.????

Pátek, 17. září 2021, 14:59Odpovědět

Opilec v Brně nezvládl jízdu na své vytuněné koloběžce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.