Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mám hlad, ale nemám love, vymlouval se strážníkům muž v Brně

Do centra moravské metropole přicestoval muž z Brněnska, který při svém výletu navštívil restaurační zařízení na náměstí Svobody, kde si objednal jídlo. Za konzumaci ale nechtěl zaplatit, což se nelíbilo personálu, který povolal do akce strážníky. Výstřední host si hlídce vzdoroval a tasil výmluvy.

Jednatřicetiletý muž se před návštěvou podniku vydatně posilnil alkoholem. Celkem měl přes dvě promile. I proto se choval nevhodně, když pokřikoval nemístné poznámky na pracovníky, a odmítal uhradit 200 korun. Zkrotit vášně nevychovaného hosta nakonec museli až strážníci, kteří si už s opilcem věděli rady.

Přiznal se, že se skutečně přišel vědomě najíst zadarmo, protože sice 'neměl love, ale měl hlad'. Doklady sice také neměl, strážníci se však obešli bez nich. Nešlo totiž o první přestupek, který městská policie u jednatřicetiletého muže z Brněnska eviduje. Později ho jako svého klienta spolehlivě poznal i zdravotnický personál na záchytné stanici,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Cesta na záchytku se ale neobešla bez komplikací. Předtím totiž musela hlídka potížistu spoutat. Svou agresivitu totiž obracel proti nim, sprostě je u toho urážel a nedbal ani na opakované zákonné výzvy. Je tedy podezřelý z několika porušení zákona.

Kromě majetkového přestupku také z neuposlechnutí výzvy a znevážení úřední osoby. Nepřilepšil si ani tím, že na výraz vzdoru vylil vodku z láhve na chodník. Ve správním řízení se tak bude projednávat i znečištění veřejného prostranství,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Brno

Štítky Brno, Strážníci, Přestupek, Restaurace, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Ševčík

Tak docela prima, za jídlo nezaplatí, za záchytku nezaplatí, pokutu nezaplatí a co s ním udělají??? Nic. Příště to udělá znova protože podle našich zákonů je nepostižitelný.....

Neděle, 29. srpna 2021, 12:38Odpovědět

Měl hlad, ale neměl lově, vymlouval se strážníkům muž v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.