Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Tragická dopravní nehoda u Mikulova. Řidič auta zemřel po střetu s obytným vozem

, aktualizováno 28. srpna 2021, 11:55

Na silnici I/52 u Mikulova na Břeclavsku došlo dnes časně z rána k tragické dopravní nehodě. Střetl se tam obytný vůz s osobním automobilem značky Hyundai. Řidič auta na místě zemřel, jeho spolujezdkyně je ve vážném stavu v nemocnici. Příčinu nehody policisté vyšetřují.

Kvůli tragické nehodě zůstala silnice až do osmé hodiny neprůjezdná. Osmapadesátiletý cizinec přejel kolem čtvrté hodiny ráno z neznámého důvodu do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím zahraničním obytným vozem. Šofér Hyundaie na následky zranění zemřel na místě, jeho spolujezdkyně byla s vážnými zraněními převezena do nemocnice. Osádka obytného vozu vyvázla s lehčími zraněními.

Okolnostmi dopravní nehody se zabývají dopravní policisté, je pravděpodobné, že svoji roli zde mohla sehrát i únava nebo mikrospánek na dlouhé cestě. Alkohol byl u řidiče obytného vozu vyloučen,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Záchranáři na místo vyslali  i vrtulník. „Jeden člověk zemřel ještě před příjezdem zdravotníků, podlehl vážným zraněním, už jsme mu nemohli pomoci. V péči jsme pak měli ženu, která utrpěla těžká zranění, bylo třeba ji zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. Po ošetření ji vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchraářů Michaela Bothová. Zdravotníci ošetřili i další tři osoby, jedna se zranila středně těžce, další dvě lehce. Po poskytnutí přednemocniční péče pacienty převezli záchranáři do břeclavské nemocnice.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Policie, Mikulov, I/52, Nehoda, nemocnice, úraz, Hyundai, okres Břeclav, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická dopravní nehoda u Mikulova. Řidič auta zemřel po střetu s obytným vozem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.