Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihomoravský rekord. Řidič škodovky nadýchal šest promile, hrozí mu vězení

Těžko uvěřitelný případ hlásí jihomoravští policisté, kteří nedaleko Rousínova na Vyškovsku zastavili nebezpečně kličkujícího řidiče v modré škodovce s prázdným předním kolem. Šoféra vyzvali k dechové zkoušce, jejíž výsledek hlídce doslova vyrazil dech. Muž měl na kontě šest promile a putoval rovnou do nemocnice.

Dopravní policisté tušili, že podivně manévrující auto nevěstí nic dobrého. Jakmile šoféra v úterý dopoledne zastavili, hned jim bylo jasné, že je opilý. Přesto byl výsledek dechové zkoušky pro všechny přítomné šok.

Přístroj ukázal šest promile alkoholu v dechu, což je považováno za život ohrožující hladinu. Hlídka tak na místo okamžitě přivolala záchrannou službu, která silničního hazardéra převezla do nemocnice, kde byl následně umístěn na jednotku intenzivní péče,“ sdělil mluvčí policistů Petr Vala, který označil muže za nového rekordmana co se alkoholu za volantem týče.

Ačkoli se jihomoravský řidič zapsal významně do historii opilců za volantem, na rekord to stále nestačí. Prvenství zatím drží Milan Čurda, který řídil v roce 2005 fekální vůz s osmi promile. Pijana z Vyškovska nyní čekají po vystřízlivění pořádné potíže. Policie jej viní ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí i pobyt ve vězení.

Odhalování těchto nezodpovědných řidičů bude nadále patřit mezi hlavní priority jihomoravských policistů,“ dodal Vala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Policie, Alkohol, Řidič, Rekord, ŠKODA AUTO a.s., okres Vyškov, Rousínov, Milan Čurda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský rekord. Řidič škodovky nadýchal šest promile, hrozí mu vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.