Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tradiční jihomoravská hodová zábava skončila pobodáním

Nepříjemnou dohru mělo hodové veselí v jihomoravských Velkých Němčicích na Břeclavsku. V pondělí ráno tam zaútočil nožem třiačtyřicetiletý muž, který se dostal do sporu s jiným hodovníkem. Pachatele policisté nyní obvinili z pokusu vraždy a hrozí mu až dvacetiletý pobyt za mřížemi.

Oba muži spolu měli podle vyšetřovatelů rozepře již v minulosti. Celý spor vyvrcholil po tradiční zábavě, na které se schází lidé z obce i širokého okolí. Vše navíc umocnil alkohol, jímž byl pachatel značně posilněný, a tak po krátké výměně názorů zaútočil na svého protivníka nožem.

Předmětem sporu měla být nevyrovnaná finanční pohledávka. Oběti do příjezdu záchranářů poskytl první pomoc svědek. Podezřelého zadržela přivolaná policejní hlídka. Při výslechu uvedl, že si na přesný sled událostí nepamatuje, roli v případu sehrál jistě i alkohol,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Přivolaní záchranáři přijeli na místo a o pobodaného se postarali. Jakou část těla bodnou zbraní oběť zasáhl, nechtěli zdravotníci specifikovat. Pacient utrpěl život ohrožující zranění. Po poskytnutí péče jsme jej transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Zranění s ohledem na policejní vyšetřování nebudeme blíže konkretizovat,“ sdělila Drbně vedoucí lékařka operačního střediska Barbora Truksová Zuchová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Šaňáková

Štítky Bodání, Nůž, Policie, Vražda, Hody, Tradice, okres Břeclav, Pavel Šváb, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční jihomoravská hodová zábava skončila pobodáním  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.