Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně umlátili mladíka kladivem. Policisté viní boxera a stoupence Slušných lidí

Chtěl si jen vyčistit auto, aby mohl vyjet na víkendovou projížďku. V září se měl dokonce ženit. Život sedmadvacetiletého Tomáše ale v sobotu předčasně vyhasl zřejmě po řádění zdrogovaného brněnského boxera Alaina B., který měl blízko ke kontroverznímu politickému hnutí Slušní lidé. Agresor mladého muže bez důvodu napadl kladivem u jeho vlastní garáže a brutálně jej umlátit k smrti. Tomášovo tělo pak násilník podle informací médií naložil do auta a zapálil.

Hrůznou vraždou v Brně-Slatině víkendové řádění pachatele neskončilo. Nejenže ukradl auto a motorku, ale také napadl dalšího muže, konkrétně pracovníka brněnského autoservisu. Po činu se útočník dostal do hledáčku policistů, kteří jej téhož dne po zběsilé honičce za pomoci vrtulníku a střelné zbraně chytili. O případu Drbna informovala již dříve.

Alain B., kterého policisté včera obvinili mimo jiné z vraždy a loupeže, svým násilným činem pod vlivem drog připravil o život jediného syna známé brněnské televizní moderátorky. Pozůstalí vzpomínají na mladého muže jako na milého a hlavně dobrosrdečného kamaráda. 

V podobném duchu popisovali lidé také pravděpodobného vraha, kterého ale změnily drogy. „Byl to hodnej kluk, ale pak si našel holku, co jela v pervitinu. Ona šla na léčení a on do toho spadl. Pokud ale udělal to, co se říká, tak ať shnije v base. Je to zrůda,“ svěřil se Blesku boxerovi blízký zdroj.

Zajímal se o politiku

Obviněný Alain B. měl blízko ke členům kontroverzního pravicového hnutí Slušní lidé, které se vymezuje vůči brněnské komunální politice a jejím činitelům. Například v roce 2017 vyvěsili v centru Brna billboard nahého náměstka Matěje Hollana (Žít Brno), který tehdy šéfoval brněnské dopravě. O rok později se hnutí zviditelnilo přerušením průběhu divadelní hry Naše násilí a vaše násilí v Divadle Husa na provázku, v níž Ježíš znásilňuje muslimku. Sympatizanti Slušných lidí vtrhli do sálu a vlastními těly bránili pokračování představení. Na jeviště si pro ně museli přijít policisté. Právě na akci v divadle se měl podle informací Drbny objevit také obviněný boxer.

„Je pravdou, že Alain B. se v minulosti účastnil některých našich akcí. Členem však nikdy nebyl. V posledních letech s námi nebyl v kontaktu, a nic o jeho životě nám nebylo známo. Z informací o Alainu B. které jsme se dozvěděli z médií jsme otřeseni a jeho činy razantně odsuzujeme!“ uvedlo k případu na svém facebookovém profilu hnutí Slušní lidé, které v minulosti ministerstvo vnitra zařadilo mezi extremistická.

V čele Slušných lidí stojí Zdeněk Pernica, jenž je známý pod přezdívkou Gauny. Několikanásobný český mistr v kickboxu se na jižní Moravě chystá kandidovat do Poslanecké sněmovny za koalici Trikolóry, Svobodných a Soukromníků.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Nácky v České republice nechceme

Štítky Slušní lidé, Brno, Vražda, Policie, Oběť, boxer, Drbna.cz, Matěj Hollan, Poslanecká sněmovna ČR, Strana svobodných občanů, Trikolóra hnutí občanů, Divadlo Husa na provázku, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Beran

Proč ho nezaklekli zmrda.

Sobota, 7. srpna 2021, 12:15Odpovědět

Valkyrieriders CZ

A proto posledních 25 let chodí můj malý ale účinný miláček SW 38 speciál se mnou. Až potkám slušného člověka. :-)

Pátek, 6. srpna 2021, 21:32Odpovědět

Pitr Vox

Martin Vašek ty jsi opravdu čurak hned dotoho sereš barvu kůže. Fetka zavraždí slušného člověka a ty řešíš barvu. Hned jestli to není ROM.

Pátek, 6. srpna 2021, 11:29Odpovědět

Josef Mašek

slušně potetovaní po sametovém puči zrození grázlové s nedokončeným základním vzděláním

Pátek, 6. srpna 2021, 10:17Odpovědět

Mirro Von Pokornhof

To jsou spíš slušní steroiďáci a feťáci. Ne slušní lidé :D

Pátek, 6. srpna 2021, 09:37Odpovědět

Pavel Obr

Podle toho jak vypadají tak to budou jak říká pan Michal nějaký fetky a kriminálníci co mají v hlavě nasráno.

Pátek, 6. srpna 2021, 08:37Odpovědět

Milan Štrupl

Když média o hnutí Slušní lidé informovali, tak jsem měl pocit, že je to nějaké náckovité uskupení bílých blonďáků... Téměř každý kriminálník a vrah podporuje nějakou politickou stranu, hnutí či ideologii - dokonce mají u nás odsouzení právo volit, což bych já zrušil. V USA se politické sympatie ale samozřejmě zdůrazňují jen u těch pachatelů, co volili Trumpa, u těch co podporují Demokraty ne a stejné je to u nás. Zajímavé spíš je, jak velká část pachatelů trestných činů je jako tenhle taková pěkně opálená....

Pátek, 6. srpna 2021, 08:32Odpovědět

Michal Ukropec

Slušné odvádění pozornosti od faktu, že se jedná o multikulturní smažku.

Pátek, 6. srpna 2021, 06:35Odpovědět

Martin Vašek

Není ten mladík v kolečku nějak opálený?

Pátek, 6. srpna 2021, 00:10Odpovědět

Lenka Kuchařová

Jestli jsou ti na fotce ,,slušní lidé ",tak to já jsem čínskej bůh srandy.Stačí se ta tu partu podívat a výrazy jejich tváří mluví samy za sebe......

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 23:48Odpovědět

Stoparuv Pruvodce

Samý sympaťák , pro jistotu bych je sebral všechny na nucené práce..je vidět,že mají moc elánu ..např.. remcat do umění a politiky o čemž nic nevědí.)

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 22:07Odpovědět

Jiří Beránek

Jeden slušnější než druhej, to je vidět. Ti si se slušností budou rozumět asi jako Bureš s pravdou.

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 20:44Odpovědět

Magda Forejtová

Co to znamená- mít k někomu blízko?

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 19:23Odpovědět

Rendy Herman

od pohledu parta pohodářů ...

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 19:14Odpovědět

V Brně umlátili mladíka kladivem. Policisté viní boxera a stoupence Slušných lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.