Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kriminalisté obvinili muže z Brna z vraždy a loupeže

Jihomoravským policistům se o víkendu při zběsilé honičce podařilo dopadnout podezřelého hned z několika závažných trestných činů. Kriminalisté dnes potvrdili, že dotyčného obvinili z vraždy. Hříšník měl jednoho muže napadnout a dalšího připravit o život. Nyní je stíhaný ve vazbě.

Devětadvacetiletý muž se se zákonem střetl minulou sobotu, kdy si svoji agresivitu vybil na pracovníkovi autobazaru v Brně a z místa zběsile odjel ukradeným Jeepem. „Na případu kvalifikovaném v tuto chvíli jako loupež, jsme začali ihned po oznámení pracovat a po odcizeném vozidle pátrat i s využitím vrtulníku,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb

Ukradený terénní vůz se podařilo vyhledat v brněnských Židenicích, muž ale odmítl zastavit a začal ujíždět ještě rychleji. Policisté řidiče za pomoci vrtulníku a použití střelné zbraně zadrželi v Křenovicích. O incidentu Drbna informovala již dříve.

Dopadením muže se prokázalo, že množství jím spáchaných trestných činů je vyšší. Dotyčný, jenž měl pozitivní test na drogy, totiž ještě před konfliktem v autobazaru napadl dalšího muže v Brně-Slatině. Jeho tělo bylo nalezeno bez známek života. „Věc prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ dodal Šváb. Obviněný si na rozsudek počká ve vazbě. Kromě vraždy má na krku také výtržnictví, ublížení na zdraví, poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky loupež, vražda, násilí, zločin, policie, Brno, Pavel Šváb, Jeep, Židenice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté obvinili muže z Brna z vraždy a loupeže  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.