Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské GTA. Policisté podezřelého stíhali auty, vrtulníkem a nakonec vytáhli zbraň

Brněnští policisté předvedli akci, která připomíná scény ze slavné počítačové ságy Grand Theft Auto, v níž jsou honičky s policií nedílnou součástí hry. Policejním autům i vrtulníku ujížděl muž, jehož vyšetřovatelé podezírají z násilné trestné činnosti, kradeným autem značky Jeep. Podezřelého nakonec hlídky chytily i díky tomu, že použily služební zbraň.

Dramatické stíhání začalo včera odpoledne v brněnských Židenicích, odkud se pachatel dal na útěk. Řidič následně projel Líšeň, Slatinu a najel na dálnici ve směru na Vyškov, ze které sjel u Slavkova. V patách mu bylo několik hlídek i vrtulník. Zběsilá jízda mnohdy ve velmi vysoké rychlosti skončila ve Křenovicích na Vyškovsku.

Muže, který měl pozitivní test na drogy, policisté zajistili a následně umístili do policejní cely. Při stíhání a zadržení použili služební zbraň. Při jejím použití nebyl nikdo zraněn. V uplynulých hodinách proběhla řada úkonů v trestním řízení, na dalších vyšetřující kriminalisté pracují,“ sdělil mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Zadržený šofér bude mít policistům co vysvětlovat. Kromě podezření z násilného činu překročil pachatel v posledních hodinách hned pětkrát zákon. 

Odcizil osobní automobily a motocykl. Vedle majetkových to byly i násilné skutky. Kriminalisté muže podezírají z dalšího možného závažného násilného jednání. Vyhodnocují a prověřují další získané informace,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Policie, Honička, Útěk, Brno, Vyškovsko, zbraň, Grand Theft Auto, Jeep, Vyškov, Slatina, Židenice, Líšeň, okres Vyškov, Křenovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gyisdi Civrdoin

Policisty vyznamenat stejně jako za zásah v Teplicich

Neděle, 1. srpna 2021, 19:45Odpovědět

Brněnské GTA. Policisté podezřelého stíhali auty, vrtulníkem a nakonec vytáhli zbraň  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.