Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Podezřelý z pokusu o znásilnění v Brně se přiznal. Trestaný byl už v minulosti

Policisté včera informovali o dopadení muže, který je podezřelý z pokusu o znásilnění u Brněnské přehrady. Podrobnosti případu byly zveřejněny dnes. Osmadvacetiletý muž se ke svým činům přiznal. Již v minulosti prošel trestem i sexuologickou léčbou.

Brněnští kriminalisté dopadli obávaného násilníka, který v okolí přehrady napadl ženy. První incident evidují policisté ze začátku června. Oba případy se navzájem podobaly, pachatel obětem hrozil násilím a zároveň projevoval své sexuální touhy. První útok, o kterém Drbna již dříve informovala, se odehrál u Kočičího žlebu. Mladá cyklistka na místě zastavila, aby nahlédla do GPS navigace v telefonu a pachatel k ní v té chvíli přistoupil z blízkého křoví. Ohrožoval ji paralyzérem a v ruce držel kobercovou páskou. Ženě se podařilo uprchnout a útok nahlásila.

Druhý případ se stal v pondělí odpoledne. Muž s airsoftovou pistolí v ruce přišel k šestadvacetileté ženě rovněž se nacházející u přehrady. Začal ji osahávat a vyhrožoval výstřelem. Poté se obnažil a pokoušel se svléknout také oběť. Ženě se pachateli podařilo vysmeknout a dotyčný ji pronásledoval až do chvíle, kdy začala fingovat telefonát na policii. Na případ Drbna upozorňovala již v pondělí.

Po podezřelém muži se rozjelo rozsáhlé pátrání, do kterého byl zapojen i policejní vrtulník s termovizí. „Kriminalistům se podařilo v průběhu vyšetřování získat videozáznamy, na nichž se pohybuje podezřelý muž. Jejich zveřejnění přineslo důležité poznatky využitelné ke ztotožnění násilníka. Následně kriminalisté muže zadrželi," popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Pachatel se k činům doznal. Policisté navíc zjistili, že byl za násilnou činnost trestán již dříve a dostal uloženo sexuologické léčení. Nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí o vzetí do vazby.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky znásilnění, napadení, Brno, podezřelý, dopadení, Brněnská přehrada, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Jak je možné,že takový deviant chodí na svobodě a ohrožuje další oběti,když má nařízenou léčbu?

Sobota, 24. července 2021, 15:56Odpovědět

Podezřelý z pokusu o znásilnění v Brně se přiznal. Trestaný byl už v minulosti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.