Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž v Brně založil táborák na cyklostezce, oheň uhasil pivem

Zhruba metrové plameny na asfaltové cyklostezce v Královopolské ulici upoutaly pozornost brněnských strážníků. Jakmile dorazili na místo, spatřili čtyřicetiletého muže, jak si u ohně zpříjemňuje večer pitím piva. Pro podobný dýchánek ale neměla městská policie pochopení. Táborníkovi nepomohly ani argumenty o tom, že oheň lidu slouží od pravěku.

Strážníkům vadilo nejen to, že na trase využívané cyklisty si Brňan založil táborák. Kolem něj se totiž povalovalo hned několik prázdných lahví od piva, i když se nacházel hned vedle koš. Muž jej však využil k jinému účelu.

Byl obrácený dnem vzhůru a muž ho používal jako odkládací stolek. Byl překvapený, že se u něj strážníci zastavili. Na svém pikniku uprostřed cyklostezky totiž neviděl nic špatného, a dodal, že oheň se používá už od pravěku,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková.

Hlídka odmítla dále s výmluvným čtyřicátníkem diskutovat a vyzvala jej, ať oheň uhasí a uklidí po sobě nepořádek. Táborník poslechl. Nejen, že zlikvidoval plameny pivem, ale také uklidil odpadky. Ani to však nakonec nebude zřejmě stačit k tomu, aby se vyhnul problémům.

Na asfaltu zůstala velká černá skvrna. Zda kromě znečištění veřejného prostranství došlo také k poškození cyklostezky nebylo v danou chvíli možné určit, případem se proto bude zabývat správní orgán,“ dodala strážnice.

AdChoices
ADVERTISING

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Strážnici, Oheň, V, pivo, cyklostezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Brně založil táborák na cyklostezce, oheň uhasil pivem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.