Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na facebooku někdo zfalšoval číslo účtu u dobročinné sbírky, případ řeší policisté

Jihomoravští policisté evidují další případ, při němž se někdo chtěl obohatit ve svůj prospěch na dobročinných sbírkách, které se pořádají na pomoc jihomoravským obcím zasaženým bouřkami a tornádem. Na sociálních sítích pachatel změnil číslo účtu u sbírky a sdílel obsah dále. Obdobná situace se stala také o víkendu. Muži, který zfalšoval QR kód, hrozí až deset let vězení.

Podle vyšetřovatelů se objevilo na sociální síti facebook číslo účtu, které nesouviselo s podporou pro postižená místa. Policisté podezřelý profil zablokovali a případem se dále zabývají. 

Podobná situace se stala i o víkendu, kdy dvaadvacetiletý muž zfalšoval QR kód u humanitární sbírky Diecézní charity Brno. Podvodníka policisté chytili včera a nyní mu hrozí až desetileté vězení, i když žádná škoda nevznikla. Čin ale mladík spáchal ve stavu živelné pohromy.

Spolu se svým bankovním účtem zveřejnil příběh a podpořil jej logem charitativní organizace, která organizuje sbírku oficiální. Své jednání se snažil vysvětlit tím, že peníze chtěl věnovat obětem katastrofy v Moravské Nové Vsi, kde měl pomáhat,“ sdělil ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje Leoš Tržil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Policie, Podvod, Bouřky, Tornádo, Facebook, Diecézní charita Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na facebooku někdo zfalšoval číslo účtu u dobročinné sbírky, případ řeší policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.