Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž na internetu zatoužil po bagru z Norska, přišel o čtvrt milionu

Hodně draho vyšlo brouzdání po internetu sedmadvacetiletého muže z Blanenska, který na českém inzertním webu objevil bagr značky Volvo za výhodnou cenu. Zákazník proto neváhal, okamžitě prodejce kontaktoval a domluvil se na obchodních podmínkách. Poté, co za stroj zaplatil, začaly komplikace.

Podvodník uspěl ohraným trikem, když po bagru toužícímu klientovi sdělil, že zboží se nachází v Norsku, a proto je potřeba i s ohledem na nákladnou přepravu zaplatit předem. Ani to nepřimělo důvěřivého muže, aby z podezřelého obchodu vycouval.

Muž požadovanou částku odeslal dle domluvy na zahraniční účet a čekal na svůj vytoužený stroj. Když prodejce přestal komunikovat a ani bagr nedorazil, bylo mu jasné, že byl podveden,“ sdělila mluvčí policistů Lenka Koryťáková.

Policisté ke zprávě o podvodníkovi přidali rovněž doporučení pro lidi, jež holdují nákupům přes internet. „Nikdy nezasílejte peníze předem na účet prodávajícího, kterého neznáte. Navrhněte prodejci osobní odběr a v případě jeho výmluvy zboží nekupujte.  Pokud se rozhodnete nabízené zboží zakoupit, raději vždy připlaťte peníze navíc a zvolte platbu dobírkou,“ vyzvala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto europarl.europa.eu

Štítky Podvodník, Internet, bagr, Podvod, Policie, Norsko, Volvo Cars, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na internetu zatoužil po bagru z Norska, přišel o čtvrt milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.