Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Likvidují doupě jihomoravských narkomanů, kvůli chemikáliím evakuovali okolí

, aktualizováno 24. června 2021, 14:45

Rozsáhlý zásah se dnes odehrává v Kyjově na Hodonínsku, kde hasiči ve spolupráci s odbornou firmou likvidují bývalé drogové doupě. Ve dvou domech bývalé varny pervitinu na třídě Komenského včera objevili pracovníci látky, které vyžadují odbornou manipulaci. Kvůli bezpečnostním manévrům evakuovali policisté blízké okolí.

V místech drogového útočiště, jehož činnost ukončili vyšetřovatelé v roce 2019, se nachází několik tun chemikálií. Na jejich úklidu a odstranění od pondělí pracuje odborná firma, policisté i hasiči. Dnes hasiči likvidují několik sudů látek dráždivého charakteru. Některé z nich je nutné přečerpat kvůli porušeným obalům, aby se následně s jedy dalo bezpečně manipulovat.

Zásah probíhal podle plánu a nedošlo k žádné mimořádné události. Na bylo zhruba padesát hasičů. V akci pak tři hasičské jednotky, speciální technika jako mobilní chemická laboratoř, protiplynový automobil či chemický kontejner,“ popsal Drbně mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška, který prostřednictvím sociálně sítě Twitter uvedl, že zásah skončil po dvanácté hodině. 

Evakuovali okolí

V okolí vytyčily bezpečnostní složky ochrannou zóna. Na místě jsou rovněž záchranáři, kteří zatím zasahovat nemuseli. Kvůli bezpečnostním manévrům bylo nutné uzavřít část ulice a evakuovat místní z tamějších domů. Celkem se jednalo o zhruba třicet lidí.

Vše proběhlo hladce, dva nákladní vozy naložené chemikáliemi nyní doprovázíme do specializovaného provozu, kde dojde k odborné likvidaci. Obyvatelé okolních nemovitostí se mohou vrátit do svých domovů,“ uvedli uvedl mluvčí policistů Petr Vala.

Policie ve velkokapacitní výrobně pervitinu zasahovala před dvěma lety v dubnu 2019. Soud za výrobu drog pravomocně potrestal tři muže, uložil jim devět až 11 let vězení.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK, ZZS JMK

Štítky Kyjov, Hodonínsko, Hasiči, Policie, Drogy, okres Hodonín, Twitter, Policie České republiky, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Likvidují doupě jihomoravských narkomanů, kvůli chemikáliím evakuovali okolí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.