Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec, který v Brně pořezal krajana do krku, je obviněný z pokusu o vraždu

Policisté poodkryli detaily hrůzného případu napadnutí nožem, který se v úterý odehrál v brněnských Židenicích. Cizinec po roztržce napadl svého krajana a pořezal ho do krku. Zraněný mladík vyvázl se středně těžkými poraněními, obviněnému hrozí za vraždu ve stádiu pokusu až osmnáct let za mřížemi.

Krvavé napadení, o kterém Drbna informovala již dříve, se odehrálo v úterý k ránu v brněnské Táborské ulici. Cizinec mířil se svojí ženou na ubytovnu, když je po cestě oslovil krajan. Trojice spolu začala vášnivě debatovat o dění na Ukrajině a horlivá diskuze se zvrhla ve fyzické napadení. Obviněný muž z ničeho nic popadl nůž a svého soka pořezal do krku. Z místa poté utekl.

Manželka zraněného chvíli v šoku křičela o pomoc, nakonec se ale společně dokázali přesunout až na ubytovnu. „Slyšeli jsme takový řev, že nás to vzbudilo. Nevím, kolik bylo hodin, asi jedna ráno. Venku hrozně křičela žena,“ popsal televizi CNN Prima News zdroj, který událost viděl.

Policisty na místo zavolal svědek, hlídka pak přispěchala na ubytovnu a zraněnému přivolala zdravotnickou pomoc. Mladý cizinec utrpěl při útoku středně těžká poranění. „Vyslali jsme lékařskou posádku ke zraněnému mladému muži. Cizinec měl rozsáhlá, středně těžká zranění v oblasti krku a převezli jsme jej na urgentní příjem do Fakultní nemocnice na Pekařské,“ řekla Drbně mluvčí jihomoravských zdravotníků Hedvika Kropáčková.

Devětadvacetiletý obviněný cizinec, jenž odmítl vypovídat, se bude zodpovídat z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Hrozí mu osmnáctiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Ohodnoť článek

Foto leo2014/Pixabay.com

Štítky napadení, nůž, Brno, ubytovna, Židenice, Ukrajina, Drbna.cz, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec, který v Brně pořezal krajana do krku, je obviněný z pokusu o vraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.