Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Čarodějnice ze sociální sítě obrala zákaznici o čtvrt milionu

Jihomoravští policisté chytili obávanou čarodějnici z internetu, která několik týdnů obírala o úspory ženu z Brněnska. Zákaznice se na šamanku obrátila v naději, že jí pomůže vyřešit rodinné problémy. Za speciální rituály nakonec zaplatila přes čtvrt milionu korun a ocitla se v dluzích.

Kriminalisté podvodnici vystopovali na základě údajů z bankovních účtů, na které oběť od začátku letošního roku platila požadované částky. Klientka středního věku si myslela, že magické schopnosti čarodějnice, která se lidem nabízela na sociálních sítí, jí pomohou vyřešit rodinné trable. Nakonec se ale do problémů dostala sama, protože musela kouzelnici v průměru denně platit deset tisíc korun.

Z vlastních úspor takto vysoký honorář dokázala nešťastnice platit jen krátce, proto si zařídila půjčku v nebankovním sektoru. Pokud by tak neučinila, a s čarami skončila, podle opakovaných sděleních čarodějky by se vykonávané rituály černé magie zákonitě obrátili proti ní samotné,“ uvedl mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Ani čáry a kouzla ženě nepomohli vyřešit složitou rodinnou situaci, kvůli čemuž rostla rostla její nespokojenost. Šamanka ovšem přišla s řešením a domluvila jí kolegyni z Afriky, a tak zoufalá klientka posílala peníze dál. Asi po měsíci si uvědomila, že není něco v pořádku.

Důvody k zasílání peněz totiž byly stále absurdnější. Šamanka například požadovala peníze na dva kartony cigaret nebo na zlatý prsten, pro potřebu rituálu,“ popsal Chaloupka.

Jedenačtyřicetilé pachatelce navíc pomáhal třiadvacetiletý syn a dvacetiletá příbuzná, které rovněž policisté viní z trestné činnosti. Všichni nyní čekají na verdikt soudu.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay/nvodicka

Štítky Policie, Brněnsko, Podvod, Čarodějnice, rituál, peníze, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čarodějnice ze sociální sítě obrala zákaznici o čtvrt milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.