Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Otec se synem zapomněli hrnec na sporáku, málem se udusili

Odstavený hrnec na zapnutém sporáku zavařil dvěma mužům v panelovém domě v Brně. Zápach kouře vzbudil podezření sousedky, jež přivolala hasiče, kteří nic netušícího otce a syna probrali ze spánku a zachránili.

Když žena v panelovém domě v Brně na Lesné ucítíla intenzivní zápach kouře, rozhodla se pro jistotu přivolat městskou policii. Svou pozorností zachránila život spícím sousedům. Strážníci při vstupu do budovy totiž zjistili, že společnou chodbu zahalil dým, a na místo přizvali požárníky. 

„Mezitím se jim ale podařilo vypátrat, ze kterého bytu kouř vychází. Dle sousedů se v něm tou dobou měli nacházet dva nájemníci, ti však na intenzivní bušení a zvonění vůbec nereagovali,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Protože se všichni obávali výskytu požáru, vykopla hlídka vstupní dveře bytu. V silně zadýmené místnosti našli strážníci dva spící muže, které urychleně vyvedli na chodbu. Ukázalo se, že příčinou dýmu byl odstavený hrnec na zapnutém sporáku a mužům ve spánku reálně hrozilo udušení zplodinami. Kvůli nadýchání hustého kouře skončili otec a syn v péči zdravotníků.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP BRNO | Zdroj MP BRNO

Štítky dým, hasiči, zásah, byt, sporák, hrnec, Brno, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otec se synem zapomněli hrnec na sporáku, málem se udusili  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.