Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V tašce mám granát a nevím co s ním, sdělil mladík v Brně strážníkům

V nákupní tašce mám dělostřelecký granát a nevím co sním, poradíte mi? S takovými slovy oslovil dnes ráno hlídku Městské policie Brno mladík na Mendlově náměstí. Šokovaní strážníci nahlédli do tašky a zjistili, že se patrně jedná o funkční munici. Do akce proto spěchal policejní pyrotechnik.

Strážníci pětadvacetiletému muži řekli, ať tašku opatrně položí a odejde i se svými dvěma známými do bezpečné vzdálenosti. Následně zavolali další hlídku, uzavřeli celý přilehlý prostor a počkali na policejního pyrotechnika, který munici odvezl pryč z přestupního uzlu. Jakmile bylo nebezpečí zažehnáno, začala hlídka mladíkovi klást otázky, jak ke střelivu přišel.

Granát prý našel v noci ve Znojmě a nevěděl, co si s ním má počít. Vložil ho tedy do nákupní tašky a nasedl s ním do auta. Ve vozidle navíc nebyl sám, ale přizval si i své dva známé. Trojice se s dělostřeleckým granátem v autě rozjela do Brna, kde zaparkovala u Mendlova náměstí,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Podle Ghanema nejde o ojedinělý případ, který strážníci zaznamenali. Obdobná situace se stala například v roce 2017, kdy jim osmdesátiletá žena přinesla na ředitelství vojenskou výbušku v igelitové tašce. O čtyři roky dříve přišel na žabovřeskou služebnu městské policie pracovník sběrného dvora s funkčním ručním granátem, který našel v kontejneru.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP

Štítky Krimi, Strážníci, Brno, Granát, Policie, Mendlovo náměstí, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V tašce mám granát a nevím co s ním, sdělil mladík v Brně strážníkům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.