Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci sprintovali za drzými výrostky, sebrali notebooky i nabíječky

Stačila chvilka nepozornosti a jednatřicetiletý muž z brněnských Husovic byl bez cenné elektroniky. Ve chvíli kdy nakládal své věci do auta, okradli jej v chodbě bytového domu mladíci o notebooky. Majitel ale drzouny viděl, a tak je začal stíhat a zavolal Městskou policii, která oba pachatele dostihla.

Strážníci mladé chmatáky dohonili a žádali vysvětlení. Navíc když je chytili, oba lapkové drželi v rukách jeden laptop i nabíječku. Nezbývalo jim tedy než se přiznat a také vše znovu vysvětloval také policistům. 

Přivolaní republikoví policisté spáchání trestného činu vyloučili, a tak nezletilí mladíci budou podezření z majetkového přestupku vysvětlovat správnímu orgánu. Při ověřování totožnosti pak navíc vyšlo najevo, že jeden z nich je celostátně hledaný, strážníci ho proto předali Policii České republiky,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Strážníci, Krádež, Policie, Husovice, Česko, notebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anna Bartova

Z textu se toho moc vydedukovat opravdu nedá, nicméně podle nadpisu (v duchu pravidel češtiny) se dozvídáme, že stejně všechno včetně odcizení NB provedli strážníci.

Pondělí, 31. května 2021, 12:27Odpovědět

Joseph Xspy

Mám to chápat tak , že přivolání policisté vykonali odborný posudek zda zcizené notebooky měly cenu za kterou lze považovat spáchání trestného činu ? Nebo snad majitel sám hochy ještě pochválil za to že si notebooky "půjčili" ? Myslím že trestný čin by měl být i to pokud si troufli odnést jakoukoli elektroniku bez vědomí majitele .Jo ono bylo opuštěné i to auto na parkovišti .....

Pondělí, 31. května 2021, 09:51Odpovědět

Joseph Xspy

„Přivolaní republikoví policisté spáchání trestného činu vyloučili, a tak nezletilí mladíci budou podezření z majetkového přestupku vysvětlovat správnímu orgánu"

Pondělí, 31. května 2021, 09:43Odpovědět

Strážníci sprintovali za drzými výrostky, sebrali notebooky i nabíječky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.