Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brutální útok v Brně. Muž zmlátil na ulici strážnice, skončily v nemocnici

, aktualizováno 25. května 2021, 16:25

V brněnské ulici Bašty, která se nachází nedaleko hlavního vlakového nádraží, došlo k brutálnímu útoku na hlídku městské policie. Muž zrovna močil na ulici, když jej napomenuly dvě strážnice a vyzvaly jej, ať se zastaví. Agresor reagoval tak, že ženou mrskl o zeď a druhou udeřil pěstí do spánku.

Událost se odehrála 14. května v pátek, podrobnosti k případu zveřejnili policisté dnes. Napadení předcházel zdánlivě banální spor. Muž zrovna vykonal potřebu přímo na ulici, a tak na sebe upoutal pozornost kolemjedoucí hlídky. Vyzvala jej, aby se zastavil, jenže agresor s dlouhými vlasy se rozhodl k nečekanému ataku. Jednou ze strážnic mrskl o zeď a za nedlouho zaútočil i na její kolegyni. 

Druhá strážnice hned přistoupila blíž, aby ho zastavila a pomohla své kolegyni, jenomže okamžitě dostala ránu pěstí do spánku. Po úderu upadla na zem a agresivní útočník ji chtěl ještě jednou uhodit, ale první napadená strážnice mu v tom navzdory svému otřesení zvládla zabránit. Dostala od něj ovšem další úder do tváře,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Z napadení se strážnice sbíraly jen stěží. Jedna skončila se dvěma zlomeninami v obličeji, druhé pak lékaři diagnostikoval zlomeninu prstu a otřes mozku. Výbojný pachatel zmizel směrem hlavní nádraží. 

Městské policii se podařilo podezřelého rozpoznat na kamerových záznamech mezi davy lidí v podchodu pod Nádražní ulicí. Strážníci záběry předali státním policistům,“ dodal Ghanem. 

Policisté potrvdili, že po muži vyhlásili. „Na základě zajištěných kamerových záznamů policisté hledají česky mluvícího muže, který byl ve věku kolem 35 let a vysoký kolem 180 cm. Měl světle hnědé vlnité vlasy po ramena a uprostřed pěšinku. Oblečený byl do modrošedé bundy pod pás, tmavých kalhot a pod bundou měl šedou mikinu s kapucí. Na nohou měl sportovní boty a v ruce batoh tmavé barvy,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP BRNO

Štítky Strážníci, Napadení, Útok, Pátrání, Brno, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mario Marek

Asi se inspiroval brutálními útoky kolegů těch strážnic na lidi, kteří nic nepáchají, jen nemají zakrytý ústa. Kdo seje vítr ......

Středa, 26. května 2021, 13:39Odpovědět

Brutální útok v Brně. Muž zmlátil na ulici strážnice, skončily v nemocnici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.