Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pět promile a gatě u kolen, opilý Brňan zvládl jen ležet

Brněnským strážníkům zpestřil den třicetiletý muž, kterého nalezli ležícího na travnaté ploše s kalhotami u kolen. Opilec nadýchal necelých pět promile. Kvůli hrozící otravě alkoholem ho zdravotníci odvezli do nemocnice.

Když strážníci procházeli při běžné kontrole brněnskými Žabovřeskami, naskytl se jim nehezký pohled. Na trávě uviděli nehybně ležet muže s kalhotami staženými ke kolenům. Okamžitě k němu přispěchali a zjistili, že je při vědomí, hýbat se ale nedokáže kvůli očividné opilosti.

Po několika výzvách, aby se alespoň pokusil natáhnout si kalhoty, to muž sice dokázal, dopnutí knoflíku už ale bylo nad jeho síly. Bez ztráty rovnováhy si dotyčný nezvládl ani sednout. Marné byly také prosby strážníků, aby jim třicetiletý muž alespoň poskytl své doklady. Osobní údaje jim proto nakonec jen nadiktoval a oznámil, že pil rum a pivo. Tato informace se záhy potvrdila, a to když při dechové zkoušce nadýchal 4,9 promile.

„S přihlédnutím k riziku hrozící otravy alkoholem strážnici třicetiletého muže předali přivolaným zdravotníkům, kteří ho sanitkou odvezli do nemocnice,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Flickr.com/Mario A. P.

Štítky opilost, opilec, Brno, krimi, promile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět promile a gatě u kolen, opilý Brňan zvládl jen ležet  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.