Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na Brněnsku chytili obávaného zloděje, chodil v paruce a hrozil paralyzérem

Jihomoravští policisté hlásí úspěch. Chytili problémového osmadvacetiletého muže, který od konce března podnikl celkem devět zlodějských výprav. Řádil zejména na Brněnsku v okolí Tišnova nebo Veverské Bítýšky. Krást chodil s parukou a obětem hrozil nožem nebo paralyzérem.

Podle policistů se pachatel rozhodl krást, aby vyřešil špatnou finanční situaci. Navíc si ani krádežemi příliš nevydělal, byť poškozeným způsobil škodu za více než 80 tisíc korun. Většinou totiž dokázal ukořistit jen několik stovek.

Například Veverské Bítýšce okradl o tři sta korun důchodkyni na kole, jež zrovna jela z nákupu. Na stejném místě pak obral další oběť o čtyři stovky. V Braníškově pro změnu na padesátiletou ženu vytáhl nůž, aby získal tašku, v níž byly dvě stovky. Ostatní věci jako mobil, osobní věci či platební kartu zahodil. S nepořízenou odešel i z nedaleké obce, kde si chtěl koupit dva balíčky cigaret. 

Při placení se pokusil ukrást kovovou příruční pokladnu. Při přetahování tuto majitel nakonec ubránil. Lupič tak musel zapomenout na požadované cigarety i tisícikorunu, kterou naoko platil, a zachránil se útěkem,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Potížista si nejúspěšnější výpravu připsal ve dvou obchodech na Brněnsku, kde při placení drobného nákupu vytáhl na prodavačky paralyzér a hrozil. Díky tomu si přišel na zhruba 20 tisíc korun. Dále útočil na ženy na parkovišti, kterým sebral kabelky. Vždy si nechal jen peníze, kabelky zahodil. V poslední době už byli vyšetřovatelé zloději na stopě, a tak zanedlouho skončil ve vazbě.

Na loupežné výpravy vyjížděl svým osobním automobilem Škoda, na nějž připevňoval převozní registrační značky sousedního státu. Maskoval se parukou a čepicí. Oběti někdy ohrožoval nožem, jindy měl v ruce paralyzér. Stěžejní informace pro kriminalisty přišla při vyšetřování jiné trestné činnosti. Po předložení důkazů muž loupežné výpravy přiznal,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay, PCŘ

Štítky PČR, Brněnsko, Tišnov, Zloděj, Krádež, Paralyzér, Veverská Bítýška, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku chytili obávaného zloděje, chodil v paruce a hrozil paralyzérem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.