Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Brňan šokoval strážníky. Když měl podepsat pokutu, strčil si tužku do trenek

Pracovníci dohledového centra Městské policie Brno byli svědky zajímavé podívané. Jejich pozornost upoutal v Benešově ulici na parkovišti u autobusového nádraží Grand podivný muž, který sváděl souboj s betonovými zábranami. Do toho rozkopával odpadky a močil na stožár lampy. Do akce proto spěchala hlídka, aby si to s dvaadvacetiletým mladíkem vyjasnila.

Mladíka ale přítomnost hlídky strážníků překvapila, a tak se dal na útěk. Strážníci ale výtržníka, jenž měl v sobě takřka dvě promile, rychle dohonili a vyzvali jej, ať nepořádek uklidí a své chování vysvětlí. Muž poslechl, řekl, že si přišel zacvičit, a dal se do práce. Hlídka se proto rozhodla, že vše pouze vyřeší pokutou, s čímž opilec souhlasil. Jenže po chvílí začal vyvádět.

Když měl formulář podepsat, začal si z nejasných důvodů rozepínat kalhoty a strkat si do nich propisku. Nepředvídatelné výkyvy v chování mohl mít podle všeho na svědomí přinejmenším alkohol, strážníci nemohli vyloučit ani užití drog. Muž byl stále podrážděnější a vyhrožoval, že pokud skončí na záchytné stanici, napadne prvního člověka, kterého po propuštění potká, a rozbije výlohu,“ popsal chování pachatele mluvčí brněnských strážníků Jaub Ghanem.  

Hlídce navíc došla trpělivost s hrubiánem, a tak jej přivezla na služebnu republikové policie. I tam si ale nedal říct.

Protože se dál choval naprosto nezvladatelně a ohrožoval sebe, strážníky i zdravotníky, kteří přijeli zhodnotit jeho stav, policisté ho umístili do cely. Při orientační zkoušce nadýchal 1,73 promile alkoholu. Případ strážníci předávají ke správnímu orgánu pro podezření ze čtyř přestupků,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv MP BRNO

Štítky Strážníci, Brno, Alkohol, Opilec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňan šokoval strážníky. Když měl podepsat pokutu, strčil si tužku do trenek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.