Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Opilý Brňan si hověl na silnici se sluchátky v uších, pak přeběhl čtyřproudou vozovku

O "zábavu" se brněnským strážníkům v pátek večer postaral opilý Brňan. Muž, který se uvelebil přímo uprostřed silnice, si nasadil do uší sluchátka a nechal auta, aby ho objížděla. Po příjezdu hlídky se pak vydal na útěk přes čtyřproudou vozovku.

Na muže hovícího si uprostřed silnice upozornil náhodný svědek, který nebezpečnou situaci ohlásil na lince 156. Strážníkům popsal, že dotyčný muž seděl v jízdním pruhu na náměstí 28. října se sluchátky v uších a projíždějící auta jej musela objíždět. Navíc se měl nacházet asi pět metrů od rušné křižovatky. 

Na místo se vydala hlídka městské policie, když ale dorazila, muž se ze silnice zvedl a dal se na útěk směrem k ulici Milady Horákové. Při svém zbrklém úprku proběhl přes čtyřproudovou silnici, přičemž se nachomýtl přímo před projíždějící vozidla, která musela prudce brzdit, aby zabránila neštěstí. 

Když strážníci hříšníka dostihli, mluvil nesouvisle a představil se jim pod ženským jménem. Současně se u něj střídaly lítostivé a vzteklé nálady. „Strážníci z jeho dechu silně cítili alkohol, což potvrdila i následná dechová zkouška s výsledkem 2,11 promile. Protože muž nedokázal ovládat své chování a ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní, zamířil na záchytnou stanici, kde jeho totožnost ověřili republikoví policisté,“ vysvětlila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřívánková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky auto, sluchátka, opilý, promile, silnice, Brno, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý Brňan si hověl na silnici se sluchátky v uších, pak přeběhl čtyřproudou vozovku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.