Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Policisté našli hledaného Tomáše, mrtvé tělo vylovili ze Svratky

, aktualizováno 5. května 2021, 11:48

Třítýdenní pátrání po patnáctiletém Tomášovi z Brna, kterého od 14. dubna hledaly stovky policistů a dobrovolníků, je u konce. Vyšetřovatelé potvrdili, že nalezené mrtvé tělo, které včera potápěči vylovili ze Svratky, patří hledanému mladíkovi. Výsledky určila pitva.

Identifikační úkony potvrdily, že na hladině řeky Svratky nalezené tělo patří pohřešovanému mladíkovi. Kriminalisté budou při dalším vyšetřování hledat odpověď, za jakých okolností se dostal do vody. Zatímní vyšetřování napovídá tomu, že zemřel bez cizího zavinění,“ sdělil mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala

Policisté přijali oznámení o nálezu lidského těla v řece Svratce u Veslařské ulice včera před patnáctou hodinou odpolední. Přivolaným potápěčům se osobu podařilo dostat ke břehu asi o hodinu později. Nalezené tělo identifikovali dnes.

Marné pátrání

Mladík se v Brně ztratil přesně před třemi týdny, kdy jeho zmizení nahlásili policistům rodiče. Osudný den trávil s přáteli. Do akce vyšetřovatelé vyslali několik hlídek, které operovaly v terénu a v poslední době převážně v řece Svratce. Policisté nasadili do pátrací akce také speciální techniku jako vrtulník s termovizí nebo drony. Pomáhali i psovodi a potápěči. Kromě policistů se zapojili také hasiči, strážníci nebo záchranáři. V akci byli rovněž dobrovolníci, kteří pravidelně prozkoumávali především oblast okolo Jundrova, Komína a Bystrce. 

Neštěstí mohly zavinit drogy

Podle informací, které otec zemřelého Tomáše již dříve sdělil CNN Prima NEWS, měl mladík v osudný večer v brněnském Jundrově společně s kamarády experimentovat s drogami. „Podle dostupných informací to měl být papírek tripu. Kamarádi bohužel byli pod tou drogou taky hodně utlumeni. Ti čtyři kamarádi se rozdělili. Dva došli domů relativně v pořádku, jednoho bohužel musela hospitalizovat dětská nemocnice a pravdou je, že dva až tři dny byli úplně mimo,“ přiblížil Tomášův otec. Že by synovi přátelé o průběhu večera cokoli zatajovali, si ale nemyslí. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Kateřina Benáčková

Štítky Brno, Pátrání, Tomáš, Policie, Svratka, potápěč, droga, Jundrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drahomíra Krejčířová

Bolest, smutek a slzy navěky zůstanou rodičům Tomáše nad jeho marnou ztrátou! Vím to..... žiju to už 10 let....

Pátek, 7. května 2021, 21:34Odpovědět

Drahomíra Krejčířová

Taká jsem přišla o syna. Rodiče Tomáše nevědí jak moc s nimi cítím, brečím a trpím! Komu se to nestalo /přijít o dítě/ nemůže pochopit!

Pátek, 7. května 2021, 21:31Odpovědět

Lea Slavkovská

Každý ľudský život je vzácny, rodine prajem úprimnú sústrasť. Takéto správy možno mnohí z nás znášajú ťažko. Neostávajte na to sami, nebojde sa o tom rozprávať. Pomoc je pre vás dostupná na linkách pomoci, napríklad na tel.č. 116 123 (ČR), 0800 500 333 (SK), na stránke krizovalinkapomoci.sk alebo na internetovej poradni www.ipcko.sk. Sme tu pre vás anonymne, nonstop a bezplatne.

Středa, 5. května 2021, 22:25Odpovědět

Policisté našli hledaného Tomáše, mrtvé tělo vylovili ze Svratky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.