Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tomáše (15) z Brna se nedaří najít, v akci jsou dvě desítky policistů i speciální loď

, aktualizováno 20. dubna 2021, 13:57

Kriminalisté v Brně stále marně pátrají po patnáctiletém Tomáši Pospíšilovi, který se minulý týden ve středu nevrátil domů. Rodiče ohlásili zmizení syna policistům v tentýž den před půlnocí. Po chlapci pátrá dvě desítky policistů a dobrovolníci. Do pátrací akce nasadili vyšetřovatelé také potápěče, psy, dron, vrtulník i specializovanou loď. Pomáhají také hasiči a strážníci. Ve střehu jsou zdravotníci. Vodohospodáři chystají zítra snížit hladinu řeky o jeden metr.

Patnáctiletý Tomáš Pospíšil se podle rodinných příslušníků naposledy objevil ve středu kolem osmé hodiny v Jundrově. Policisté marně hledali chlapce celý čtvrtek, pátek, sobotu, neděli i pondělí, kdy prohledávali oblast okolo Jundrova, Komína, přilehlých lesů i řeky Svratky.

Opětovně v terénu prověřovali místa možného pohybu chlapce. Na hladině Svratky znovu pracovali potápěči. Do akce byl zapojen i speciálně cvičený pes. Kriminalisté nadále získávají a následně ověřují získané informace, mimo jiné i od občanů. Za ně děkujeme. Pátrání je zatím nadále neúspěšné,“ popsal vyšetřování v pondělí odpoledne policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Kriminalisté v Brně stále pátrají po patnáctiletém Tomášovi, který se ve středu nevrátil domů. Rodiče ohlásili zmizení syna policistům v tentýž den před půlnocí. Po chlapci pátralo neúspěšně čtvrtý den několik hlídek, psovodi, dobrovolníci a...

Upustí vodu

Podle zveřejněných informací sníží zítra hasiči a pracovníci povodí Moravy hladinu řeky Svratky o zhruba jeden metr. Opatření má usnadnit hledání. 

Desítky dobrovolníků

Do hledání se zapojuje také nejbližší Tomášova rodina a desítky dobrovolníků, kteří hledají nejen v Brně, ale podle svědků až v Židlochovicích na Brněnsku. Většina dobrovolných hlídek se pohybuje kolem řeky. Policistům pomáhají i další. Například soukromá firma VARS BRNO vyrazila ke Svratce se specializovaným měřicím plavidlem, které za pomoci moderních technologií vytváří digitální obraz dna. Pátrá mezi mostem v Jundrově a pisáreckým jezem. 

Rodina je zoufalá

Mladík, který studuje v Brně gymnázium, je asi 170 cm vysoký hubené postavy, má hnědé oči a tmavé krátce střižené vlasy. Na sobě má černé tepláky, na nohou černobílé tenisky Niké a mikinu. Podle policistů strávil středeční večer ve společnosti stejně starých kamarádů. Tomášův bratr David zveřejnil včera na sociálních sítí další veřejnou výzvu, v níž prosí veřejnost o pomoc s hledáním. Zároveň se prostřednictvím sociálních sítí vyjádřil Tomášův otec s prosbou, aby lidé přestali útočit na Tomášovy kamarády, kteří s ním strávili osudný večer. Rovněž poděkoval veřejnosti za pomoc s hledáním a poprosil o pomoc.

STŘEDA S ohledem na manipulaci výšky hladiny řeky Svratky z důvodu napadaných stromů, bude dle informace Jundrovských...

Zveřejnil(a) David Pospíšil dne Úterý 20. dubna 2021

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Policie, Pátrání, Brno, Tomáš, Jundrov, Svratka, Tomáš Pospíšil, David Pospíšil, VARS BRNO a.s., Brno-Komín, potápěč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáše (15) z Brna se nedaří najít, v akci jsou dvě desítky policistů i speciální loď  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.