Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedenáct káčátek zabloudilo do města, na rušné ulici je odchytili strážníci

Brněnští strážníci řešili opeřený případ, na rušnou ulici totiž zavítala kachna i s jedenácti mláďaty. Malá káčátka se podařilo odchytit a převézt do Ptačího centra, vystrašená matka od nich bohužel odlétla.

Kachní matka s jedenácti mláďaty zabloudila až k jedné z nejrušnějších brněnských dopravních tepen. Na zvířecí rodinku u silnice v Gajdošově ulici upozornila strážníky pozorná chodkyně. 

Mláďata se přivolané odchytové hlídce podařilo lapit do papírové krabice, kachní maminka se však vyplašila a odletěla pryč. Ačkoli by to mohlo vypadat, že káčátka zůstala sama, strážníci je na holičkách nenechali. „Odchytář je totiž převezl specialistům z Ptačího centra, kde na ně čeká přívětivé prostředí,“ vysvětlil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem

Matčino teplo nahradí inkubátor s žárovkou, krmení kachnám zařídí pracovníci centra. Po třech týdnech pak malé opeřence čeká přesun k jezírku, kde začnou lovit drobný hmyz.

 „Potom se naučí postupně kroužit nad naší farmou a přistávat na hladinu. Brzy se osamostatní a odletí do volné přírody,“ dodal ornitolog Zdeněk Machař z Ptačího centra.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno | Zdroj Městská policie Brno

Štítky kachny, káčátka, brno, odchyt, video, Ptačí centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáct káčátek zabloudilo do města, na rušné ulici je odchytili strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.