Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena v Brně hrozila cizince nožem a okradla ji o mobil. Pak slavila na zastávce

Velkou smůlu si vybrala třiatřicetiletá cizinka, když cestovala šalinou po Brně. V MHD si k ní přisedla drzá a mazaná žena, která cestující sebrala mobil. Okradená si nechtěla nechat nic líbit, jenže neznámá pachatelka vytáhla nůž a ve vhodné chvíli utekla. Kořist pak oslavila vítězným gestem na zastávce.

Dramatická situace se odehrála v úterý kolem osmé večer. Podle policistů si pachatelka nevybrala cizinku náhodou. Žena totiž zrovna držela v ruce telefon a poslouchala muziku ze sluchátek. To přilákalo pozornost lstivé zlodějky. 

Jakmile si k ní podezřelá přisedla, bleskově jí přístroj vytrhla z ruky. Posunky navíc vzrušeně gestikulovala, že si potřebuje akutně zavolat. Tím ale jenom odvrátila pozornost, aby mohla získanou kořist uschovat do kapsy,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala

Okradená si nechtěla nechat nic líbit a požadovala vrácení mobilu. Jenže zlodějka chtěla vzít nohy na ramena. Vyděšená cestující pachatelku následovala, ale žena ji opět zaskočila. Vytáhla ostrý předmět a hrozila bodnutím. Jakmile souprava zastavila, podezřelá pohotově vystoupila. Svůj úspěch oslavila na zastávce, kde vítězně zvedla ruce nad hlavu. Nyní se o drzou pasažérku zajímají policisté.

Hledaná žena tmavé pleti byla ve věku kolem 35 let. Vysoká byla kolem 160 cm a měla silnější postavu. Na sobě měla modré rifle a světle šedou mikinu, přes kterou měla oblečenou černou bundu. V souvislosti se zajištěným kamerovým záznamem potřebují policisté hovořit i další osobou. Jedná je o neznámou cestující, která seděla vedle poškozené,“ uvedl Vala.  

Lidé, kteří pachatelku či svědkyni poznávají, mají dát policistům vědět na lince 158. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Krimi, Brno, Krádež, Pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Špačková

Jsem si na 80 % jistá, že je to ta samá zlodějka, která se mne pokusila v šalině okrást v pondělí. Nalepila se na mne,když jsem se otočila, ukazovala stejná gesta jako na videu, jako ať zůstanu sedět a ptala se mne, kolik je hodin. Vstala jsem a viděla jsem, že mám rozepnutý batoh. Na dotaz, proč mi sahala na batoh, a proč jej rozepla, odpověděla, že to je jedno, ale že potřebuje vědět, kolik je hodin. To už jsem od ní stála víc než metr a zrovna jsme přijížděli na Maliňák, kde jsem tak jako tak vystupovala, tak mi řekla "Jen si čti, budeš chytřejší." (během jízdy si vždy čtu knížku) a začala se smát.

Středa, 5. května 2021, 08:26Odpovědět

Žena v Brně hrozila cizince nožem a okradla ji o mobil. Pak slavila na zastávce  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.