Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči si přes Velikonoce vykoledovali 60 pokut, všechny za alkohol a drogy

Jihomoravští policisté měli přes prodloužený víkend napilno. Hlídky, jež dohlíží rovněž společně s vojáky a celníky na dodržování pohybu mezi okresy, rozdaly řidičům téměř šedesát pokut. Nejčastěji motoristy sankcionovaly za alkohol nebo drogy za volantem. Řešily také tragické nehody.

Policisté letos nenaplánovali přes velikonoční svátky žádnou velkou bezpečnostní akci. Přesto neměli o práci nouzi. Nejčastěji se jednalo o případy, v nichž byli řidiči posilněni alkoholem nebo drogami. Nejvíce hlídku překvapil šofér z Brna, kterého policii předali brněnští strážníci. 

O Zeleném čtvrtku strážníkům opakovaně nadýchal hodnoty kolem 4 promile alkoholu v dechu. Nyní tak bude muset čelit trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě uznání viny může být soudem potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti až na dobu dvou let,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Kromě návykových látek se udály na jihomoravských silnicích nehody, mnohdy tragické. Jedna z takových se stala  v neděli ráno poblíž Dobronic na Znojemsku, kde 52letý muž sjel ze silnice a havaroval. Příčinu policisté vyšetřují.

Méně závažná kolize se odehrála na Vyškovsku, kde opilý 20letý mladík boural v obci Pustiměřské Prusy. Nejprve narazil do kovového zábradlí tamějšího mostku, poté pokosil několik dopravních značek a zastavil se až o podezdívku nedalekého domu. Policistům přiznal, že měl kontě několik piv a vodek. Vše pak zakončil bylinným likérem. Navíc se dostal i do dalších potíží. 

Za volant usedl, ačkoliv nikdy nevlastnil žádné řidičské oprávnění a automobilu zmocnil bez vědomí majitele. Skutek je prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci,“ dodal Vala. 

Ohodnoť článek

Foto Archiv Drbna

Štítky Policie, jmk, Pokuty, alkohol, drogy, Velikonoce, Zelený čtvrtek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči si přes Velikonoce vykoledovali 60 pokut, všechny za alkohol a drogy  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.