Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Desetiletý jezevčík utekl za kočkou, ze sklepa ho strážníci lákali na šunku

Desetiletý jezevčík Žolík ucítil při procházce stopu kočky a své majitelce utekl na cizí pozemek. Zaujalo ho okýnko do sklepa, kam se zřítil a nemohl se dostat ven. Paní domu až po několika dnech uslyšela v suterénu štěkot a zavolala strážníky. Ti jezevčíkovi nabídli luxusní dušenou šunku a díky sociálním sítím našli i Žolíkovu paničku. Společně pak oslavili i psovy narozeniny.

V sobotu ráno zaslechla majitelka domu v Žabovřeskách v suterénu podivné zvuky. Když se do sklepa vydala, rozeznala psí štěkání, které vycházelo z prostoru mezi přepravkami. Žena přivolala hlídku strážníků, aby jí sklep přijeli zkontrolovat a nezvaného návštěvníka si odvezli.

Hlídka se dala do záchrany uštěkaného hosta, ale uklidnit ho nedokázala. Pes, který se do sklepa nejspíš dostal úzkým pootevřeným okénkem, hlasitě štěkal, dokud mu strážnice nedala kousek šunky. 

Strážnice si několika plátky výběrové uzeniny velmi brzy získala jeho náklonnost a připnula mu karabinu k obojku. S důvtipem hlídka vyřešila i otázku, komu hrubosrstý jezevčík patří. Na sociálních sítích si prohlédla skupiny se ztracenými zvířaty a během chvíle objevila kontakt na majitelku.“ popisoval zásah mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Za stopou kočky

Padesátiletá majitelka jezevčíka Žolíka svého chlupatého kamaráda hledala už několik dní. Od středy se do ulice, kde zmizel, každý den vracela. Po debatě se strážníky společně přišli na to, že jezevčík pravděpodobně ucítil na cizím pozemku kočku a do sklepa se vrhl za ní. Odtud už se ale dostat nedokázal.

Vitální psí senior

Žolík mohl se svými majiteli slavit hned dvakrát. Kromě úspěšné záchrany a návratu do svého pelechu oslavil i své desáté narozeniny. 

Ještě než ho však strážníci nechali odejít, jeho majitelku upozornili, že by ho měla venčit na vodítku. Kolem krku sice měl stažený náhubek, který mu nejspíš při prolézání okénkem sklouzl z čenichu, ten ale nebyl žádnou překážkou jeho útěku. Vzhledem ke starostem a obavám, které žena při hledání psa měla, vyhodnotili strážníci tuto domluvu jako dostatečnou,“ doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mpb

Štítky Strážníci, jezevčík, brno, návrat, kočka, sklep, šunka, Žabovřesky, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Já tedy bych ho lákal ze sklepa zase na kočku. Šunka je totiž příšerně slaná a normální lidé ji psům nedávají, jestli si někdo myslí, že je šunka "dietní".

Úterý, 23. března 2021, 15:20Odpovědět

Desetiletý jezevčík utekl za kočkou, ze sklepa ho strážníci lákali na šunku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.