Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdrogovaný cizinec v Audi ujížděl před policisty, s sebou v autě měl i vyděšeného kamaráda

Zdrogovaný cizinec ujížděl ve své Audi před policií, s sebou měl i vyděšeného kamaráda. S policisty se naháněl přes Brněnsko, přejížděl křižovatky na červenou a projížděl po chodnících. Skončil ve vazbě.

V úterý v noci si hlídka policistů všimla řidiče v Audi, který se nechoval úplně podle předpisů. Sedmadvacetiletý cizinec na policii v autě blikal dálkovými světly, a tak se ho hlídka rozhodla zkontrolovat, jestli nemá zdravotní problémy. Ani  opakované výzvy nepomáhaly k tomu, aby řidič zastavil, naopak sešlápl plyn a začal ujíždět. Nevadilo mu ani prijíždět křižovatky na červenou nebo jízda po chodníku.

Z Brna se poté vypravil přes Ochoz do Bílovic nad Svitavou a pokračoval směrem na Obřany. Ještě před Brnem ale nezvládl řízení a sjel na louku. Tady ho policisté obklíčili a zkusili ho donutit zastavit, ani to se jim ale nepodařilo a i s nabouraným autem cizinec i se svým vyděšeným známým v autě pokračoval v úprku.

„Mezi Ochozem u Brna a Líšní pak objel policejní zátaras a snažil se srazit policejní auto do příkopu. To se mu nepovedlo a naopak policisté využili příležitosti a jeho zběsilou jízdu ukončili. V příkopu tak skončilo pronásledované vozidlo. Následný útěk do lesa už neměl dlouhého trvání a muž byl zadržen,“ popsal mluvčí policie Pavel Šváb.

„Absolvoval dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, test na drogy byl však pozitivní. Posléze byl cizinec, který má už se soudy zkušenosti, obviněn z násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Stíhán je vazebně,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pčr

Štítky Drogy, policie, řidič, Audi, cizinec, Brněnsko, Brno, Pavel Šváb, Bílovice nad Svitavou, Obřany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný cizinec v Audi ujížděl před policisty, s sebou v autě měl i vyděšeného kamaráda  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.