Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Děti se zkuřovaly marihuanou, zábavu jim zkazili policisté

Postávající hlouček rozveselených dětí upoutal o víkendu pozornost policistů na Vyškovsku. Jakmile školáci uviděli, že k nimi míří nezvaní hosté, vzali nohy na ramena. Hlídka ale zkouřenou omladinu dostihla a zjistila, že jeden z mladíků má u sebe desítky gramů zelené rostliny.

Vzhledem k tomu, že chlapec se mohl pochlubit nezanedbatelným množstvím drogy, bude mít vyšetřovatelům co vysvětlovat. 

Původ zajištěných drog tak nyní budou zkoumat kriminalisté, kteří si navíc případ pro podezření ze spáchání provinění (u mladistvého) nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými s psychotropními látkami a jedy převzali,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala

Policisté varují

Podle jihomoravských policistů přistupuje společnost k marihuaně často s větší mírou tolerance než k ostatním drogám. I marihuanové jointy však mají svá rizika. 

Rodiče by proto nikdy neměli zlehčovat varovné signály, kterými jsou například zarudlé oči, únava, nedostatečná péče o zevnějšek, kolísání nálad či zhoršené soustředění a postřeh. Není výjimkou, že u některých jedinců se vlivem intoxikace objevují i závažné psychické komplikace,“ uvedl Vala. 

V souvislosti s drogovou problematikou již několik let pořádají jihomoravští policisté preventivní projekt Nedej pokušení šanci. Určen pro žáky a studenty prvních ročníků středních škol formou interaktivní besedy. V rámci projektu vystupují odborníci, kteří děti zasvětí do této záležitosti ze svého úhlu pohledu. V letošním roce se bude tento program pořádat pouze formou on-line diskuzí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky drogy, Marihuana, Policie, Prevence, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti se zkuřovaly marihuanou, zábavu jim zkazili policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.