Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté zachránili život cizinci, který zkolaboval u Zvonařky

Už několik let se jihomoravská policie podílí na projektu Záchranné zdravotnické služby Jihomoravského kraje, kdy využívají automatizované externí defibrilátory. Jeden takový zachránil život cizinci, který ve středu zkolaboval v bufetu u Zvonařky.

Ve středu okolo desáté dopoledne na brněnském autobusovém nádraží zkolaboval čtyřicetiletý cizinec, který trávil čas v místním bufetu. Naštěstí pro něj byla nedaleko policejní hlídka vybavená externím defibrilátorem, která okamžitě přispěchala na pomoc. 

Po bleskovém příjezdu na místo vystřídali v poskytování první pomoci náhodného kolemjdoucího, který nepříjemnou událost zahlédl a jal se cizince zachraňovat svépomocí. Pokračovali v resuscitaci a díky zdravotnickým kurzům věděli, jak postupovat. Jejich defibrilátor pak provedl výboj, aby nebohého muže přivedl zpět k životu. 

To už ale na místo přijeli také záchranáři, kteří si muže převzali do kvalifikované péče. Toho nakonec museli ve vážném stavu urgentně transportovat do bohunické nemocnice.“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, brno, zvonařka, autobus, nádraží, defibrilátor, Ústřední autobusové nádraží Zvonařka, Jihomoravský kraj, Nemocnice Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili život cizinci, který zkolaboval u Zvonařky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.