Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strážníci potkali dalšího promrzlého zmateného seniora, po Brně se procházel jen v tričku a pantoflích

Brněnští strážníci znovu zachraňovali promrzlého seniora. Už několikátý případ, kdy se velmi spoře oděný starší člověk octl zmatený na ulici, museli tentokrát řešit v Židenicích. Pán byl velmi promrzlý a až po delší době, kdy se mu podařilo se zahřát, si vzpomněl alespoň na své příjmení a datum narození. Hlídka muže poté vrátila do domova pro seniory, odkud odešel.

Další smutný případ, kdy museli strážníci vyjet pomoci zmatenému seniorovi, se udál o nedělním odpoledni. Dvaaosmdesátiletý pán se do mrazivého města vydal pouze v tričku, teplákách a gumových pantoflích, v Židenických ulicích ho pak zpozorovala hlídka strážníků. 

S mužem se snažili komunikovat, jeho odpovědi byly ale velmi nejednoznačné. Nedokázal strážníkům vysvětlit, kde bydlí, a netušil ani, co ho k procházce v lehkém oděvu vedlo. Po židenických chodnících se nejspíš procházel už delší dobu, byl totiž značně promrzlý, a tak seniora hlídka zabalila do izotermické folie a posadili do vyhřátého auta. Jakmile si starý pán udělal pohodlí a rozmrznul, vzpomněl si alespoň na své příjmení a rok narození. 

I z těchto údajů strážníci dovodili, že může jít o klienta domova pro seniory. Kontaktovali proto ošetřující pracovníky, kteří se už po něm sháněli a nezraněného muže jim předali do péče.“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, mpb, strážníci, jihomoravský, senior, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci potkali dalšího promrzlého zmateného seniora, po Brně se procházel jen v tričku a pantoflích  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.