Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj okradl pětasedmdesátiletou paní o čtvrt milionu, celoživotní úspory vyštrachal ve skříni

Senioři často ukládají svoje peníze po domě, místo do banky. Na podobnou zvyklost doplatila seniorka, která si všechny své úspory ukryla do skříně. Zloděj se vloupal k ní do bytu, a tam pak našel hotový poklad. Policisté evidují stále víc takových případů.

Starší lidé obvykle nevěří bankám a své úspory si velmi často schovávají různě po domě, využívají skříně, šuplíky a další místa. Bohužel si s úkryty senioři hlavu příliš nelámou, toho pak zneužívají nejrůznější kriminální živly. Začátkem ledna se například podobná událost stala na Kyjovsku. 

Neznámý lapka navštívil bez pozvání příbytek pětasedmdesátileté paní a bez kousku studu jí kompletně vybílil byt. Ve skříni na něj hlavně čekal hotový poklad, nešťastné paní odnesl její celoživotní úspory. I přestože si seniorka všimla nějaké nepravosti a zloděje vyrušila, stihl i s penězi bleskově zmizet. Zloděje už nenašel ani psovod s policejním psem.

„Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody. V případě dopadení mu v době nouzového stavu hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi." Uvedl policejní mluvčí Petr Vala. 

V těchto dnech se podobné případy poměrně množí. V poslední době totiž policisté na Hodonínsku evidují na desítku vloupání do obydlí. Strážci zákona tak radí, aby si lidé velké sumy a cenné věci dávali do domácího trezoru. V opačném případě, aby si hotovost raději ukládali na účet a drahocennosti do bezpečností schránky v bance. Taktéž je vhodné mít své hodnotné věci vyfotografované, aby při případném odcizení mohly snímky pomoct policistům s jejich identifikací. 

„Nebuďte ke svému okolí lhostejní, všímejte si pohybu cizích osob. Jakéhokoliv podezřelé jednání pak neprodleně volejte na bezplatnou linku policie 158." doplnil Vala.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, zloděj, krádež, peníze, senior, banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj okradl pětasedmdesátiletou paní o čtvrt milionu, celoživotní úspory vyštrachal ve skříni  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.