Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Opilý cyklista kličkoval a padal z kola, zvednout ho museli policisté

Namol opilý cyklista kličkoval přes silnici, když ho policisté chtěli zastavit, upadl a nemohl vstát. Vysmátý padesátník se k popíjení alkoholu přiznal, teď mu hrozí až dvacetitisícová pokuta.

Z Vyškova až do Ivanovic dokázal včera večer zvládnout ujet na svém kole namol opilý cyklista. Jeho bicykl byl navíc neosvětlený. Nebezpečně kličkoval mezi auty, takže nemohl ujít pozornosti vyškovské policie. Hned po zastavení šestapadesátiletý muž i s kolem poněkud tvrdě spadl na zem, odkud ho dokázali zvednout jen policisté. 

Těm se navíc hříšník bezostyšně přiznal, že si jen chvilku předtím dal na posilněnou dvě piva a nějakou vodku. Strážcům zákona přístroj ukázal poměrně vysokou hodnotu přes dvě promile alkoholu v dechu. Za pošetilost mu ve správním řízení hrozí velká pokuta. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu totiž může být uložena sankce až do výše 20 tisíc korun." shrnul policejni mluvčí Petr Vala.

Policisté připomínají, že stejně jako řidiči aut jsou i cyklisté povinni jezdit na svém dopravním prostředku střízliví a bez vlivu návykových látek. Podnapilý cyklista je totiž velmi nebezpečný nejen sobě, ale i okolí. Zároveň by měli počítat s tím, že stejně jako chodci by měli více dbát na bezpečnost a zvýšit svou viditelnost například různými reflexními prvky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pčr

Štítky Policie, cyklista, opilý, alkohol, Vyškov, Ivanovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý cyklista kličkoval a padal z kola, zvednout ho museli policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.